Τρίτη 8 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: Συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου έκαναν χτες οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Για αύριο έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο υπουργείο Αμυνας. Με Επίκαιρη Ερώτηση στους υπουργούς Αμυνας και Εργασίας, το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει άμεσα το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά, πλήρως, με όλες τις δραστηριότητες (και το Τροχαίο Υλικό), να μη γίνει καμία απόλυση, να μη θιχτούν περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα, να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.

«COCA - COLA»: Συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων με 48ωρες απεργίες μέχρι και το Σάββατο 12 Οκτώβρη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «COCA - COLA» στη Θεσσαλονίκη. Καθημερινά πραγματοποιούν απεργιακές συγκεντρώσεις - συνελεύσεις στο χώρο του εργοστασίου στη Θέρμη. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας, προκήρυξε 24ωρες απεργίες σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση συνδικαλιστή, εργαζόμενου επί 9 χρόνια στον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ και εκλεγμένου στην 5μελή επιτροπή. Στο πλευρό τους έχουν την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου. Από τα μέσα Ιούλη η εργοδοσία πιέζει για ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών και αδειών, κατάργηση πληρωμής των υπερωριών κ.ά. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και επέστρεψαν τις ατομικές συμβάσεις που τους μοίρασαν. Από τότε οι πιέσεις έχουν ενταθεί. Αποχή από τη δουλειά τους χτες και σήμερα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη φαρμακευτική εταιρεία «ΚΛΕΒΑ» που είναι απλήρωτοι πάνω από 3 μήνες.

«ΙΝΜΑΙΝΤ»: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η 24ωρη απεργία στην επιχείρηση ΙΝΜΑΙΝΤ, ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, με αίτημα να γίνει αποδεκτή από την εργοδοσία η ΣΣΕ των ηλεκτροτεχνιτών. Είχαν προηγηθεί δυο επιτυχημένες στάσεις εργασίας.

ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως 4 μ.μ.) πραγματοποιεί σήμερα η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ για την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ