Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΡΟΥΣΜΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ: Θετικές στο τεστ μαντού έδειξαν οι εξετάσεις 8 μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας. Τον περασμένο Δεκέμβρη διαπιστώθηκε ότι μία από τις καθαρίστριες του ολοήμερου σχολείου και, ταυτόχρονα, τραπεζοκόμος, νόσησε από φυματίωση. Αμεσα κρίθηκε επιβεβλημένη η υποβολή σε τεστ μαντού, των μαθητών που ήρθαν σε επαφή με την καθαρίστρια. Ολα τα τεστ βγήκαν αρνητικά, ωστόσο στον επαναληπτικό έλεγχο που έγινε τρεις μήνες αργότερα, οκτώ απ' αυτούς αντέδρασαν θετικά στο τεστ. Οι γιατροί σημειώνουν πως αυτό δε σημαίνει ότι τα παιδιά νοσούν, αλλά ότι ήρθαν σε επαφή με το μυκοβακτηρίδιο, που δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωή. Οι μαθητές που φέρουν το μυκοβακτηρίδιο για έξι μήνες θα ακολουθήσουν θεραπευτική αγωγή.

ΦΥΛΗ:Νόμιμη κρίθηκε η κατασκευή ΧΥΤΑ στη θέση Σκαλιστήρι του Δήμου Φυλής από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με ομόφωνη απόφαση. Ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ ανήκει σε μία από τις προεπιλεγμένες περιοχές της Αττικής, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τους ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την Κερατέα.

ΖΕΦΥΡΙ:Συγκέντρωση - συζήτηση για το συντονισμό των ενεργειών ώστε να μη λειτουργήσει ο καταδοτικός μηχανισμός του «Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας» που συγκρότησε η δημοτική αρχή Ζεφυρίου διοργανώνει ο «Δημοτικός Συνδυασμός Ζεφυρίου» σήμερα Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Μείωση του αριθμού των πολιτών που προσφεύγουν στο Συνήγορο, για την επίλυση κάποιου προβλήματός τους, στις συναλλαγές που έχουν με τη δημόσια διοίκηση, παρουσιάζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Στην ετήσια έκθεσή της για το 2006 που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, καταγράφονται ως κύριοι φορείς κακοδιοίκησης Δήμοι, Νομαρχίες, Περιφέρειες του υπουργείου Εσωτερικών, το ΙΚΑ, το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ