Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ

Πόλη υπό στρατιωτική κατοχή θυμίζει το Αμβούργο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι αγανακτισμένοι. Αιτία τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας που επικρατούν εξαιτίας του γεγονότος ότι εκεί διαμένει η αποστολή των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουλάχιστον το μισό Αμβούργο κλείνει από αστυνομικά μέτρα όταν χρειάζεται οι Αμερικανοί να μετακινηθούν είτε για αγώνα είτε για προπόνηση. Μάλιστα, η περιοχή όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο είναι απλησίαστη για τους πολίτες. Οι κάτοικοι πλέον έχουν φθάσει στα όριά τους καθώς δεν μπορούν να υπολογίσουν το χρόνο τους αφού δεν ξέρουν πόση ώρα θα κάνουν για να πάνε στις δουλιές τους ή στα σπίτια τους. Λίγο φαίνεται να ησύχασαν τις τελευταίες δυο μέρες όταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ ύστερα από επίσκεψη σε αμερικανική στρατιωτική βάση αποφάσισε να ...μαντρώσει εκεί για δυο μέρες τους παίκτες του προκειμένου να ηρεμήσουν μετά την ήττα από την Τσεχία (3-0).

Μπορεί τα πολλά λεφτά να τα παίρνουν οι επίσημοι χορηγοί, όμως όσοι κάνουν δουλιές με τη διοργάνωση του Μουντιάλ δε φαίνεται να βγαίνουν και χαμένοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χρήση του λογότυπου σε διάφορα προϊόντα που αποφέρει τεράστια κέρδη τόσο στους διοργανωτές όσο και στις εταιρίες που πληρώνουν για χρήση και μετέπειτα μεταφέρουν την αξία στην πώληση του προϊόντος. Για παράδειγμα, η επίσημη μπάλα του Μουντιάλ χωρίς το λογότυπο αξίζει 50 ευρώ ενώ με αυτό η τιμή φθάνει στα 110

Θέαμα εντός αγωνιστικού χώρου και θέαμα εκτός... Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του από τους διοργανωτές και τη ΦΙΦΑ, όπου οι παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν στη διοργάνωση και διεξάγονται σε διάφορες πόλεις πριν ή μετά τους αγώνες αποφέρουν κέρδη. Συνολικά υπολογίζεται ότι από τέτοιου είδους θεάματα οι Γερμανοί αναμένουν έσοδα περίπου 2 δισ. ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ