Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9501

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
Αμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων

Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, η οποία υπογράφεται από όλους τους βουλευτές του Κόμματος, κατατέθηκε στη Βουλή και συμπεριλαμβάνει σειρά άμεσων μέτρων για την προστασία και ανακούφιση των ανέργων, παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  10   -   11

Σήμερα ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ενάντια στο νόμο - πλαίσιο

Στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα στα Προπύλαια, την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στο Πολυτεχνείο

Διαδηλώνουν σήμερα φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, σε όλη τη χώρα συνεχίζοντας αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στο νόμο -πλαίσιο. Ο αγώνας μπαίνει σε κρίσιμη φάση. Ο ελιγμός της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει. Ο νέος νόμος - πλαίσιο δε διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται. Καθολική απαίτηση είναι να μην κατατεθεί. Κανένας διάλογος για το περιεχόμενο των ανατροπών που έχει παραγγείλει το κεφάλαιο και στις οποίες συμφωνούν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Καμιά συναλλαγή μ' όσους θεωρούν ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι τα παραμάγαζα των πολυεθνικών. Γι' αυτό, στους δρόμους σήμερα, στο πλάι των αγωνιζόμενων φοιτητών και σπουδαστών, πρέπει να σταθούμε όλοι. Για να ενισχυθεί η πάλη για πραγματικά Ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, κατά των ταξικών φραγμών στη μόρφωση. Για πανεπιστήμια που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Ολοι σήμερα στο δρόμο. Για να ενισχυθεί και να κλιμακωθεί ο κοινός αγώνας φοιτητών - σπουδαστών και εργαζομένων.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις σήμερα

Δεκάδες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, κορυφώνοντας τις πολύμορφες εκδηλώσεις τους για το Ασφαλιστικό, διεκδικώντας δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και δένοντας το αίτημα αυτό με τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ενάντια στην εμπορευματοποίησή της και στον προωθούμενο νόμο - πλαίσιο.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια (8.30 μ.μ.), θα ακολουθήσει παράσταση στο υπουργείο Απασχόλησης και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Παιδείας (φωτογραφία από παλιότερη κινητοποίηση).


ΣΕΛ.  12   -   13


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Νέα επίθεση σε βάρος της Κούβας

Το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ προχώρησε σε νέα επίθεση συκοφαντιών και εκβιασμών σε βάρος της Κούβας, με το μόνιμο πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του εκδημοκρατισμού.


ΣΕΛ.  19
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου

Ο υποψήφιος για την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά Γιώργος Μαυρίκος παρουσίασε την πρώτη λίστα υποψηφίων συμβούλων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται εργάτες, υπάλληλοι, καλλιτέχνες, φοιτητές, όλοι με πλούσια αγωνιστική πορεία και δράση.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ