Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (ΕΚΕΑ): Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ώρα 11 π.μ., απαντούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΕΑ στην απαξίωση και την εγκατάλειψη του Κέντρου. Αποτέλεσμα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι εργαζόμενοι να μένουν μετέωροι όσον αφορά τη μισθοδοσία τους μετά την 1/1/2008. Επίσης οι οχταμηνίτες συμβασιούχοι δεν έχουν πληρωθεί, παρότι η εργασία τους σταματά στις 11/11/2007.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή - που στηρίζεται από τη ΝΔ - να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα πέντε μηνών που τους χρωστά, ενώ διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκλήθηκε ύστερα από αίτημα της αντιπολίτευσης για το ζήτημα αυτό, η πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου Στ. Γεωργόπουλου δήλωσε απούσα (!), συνεχίζοντας να εμπαίζει τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το Δημαρχείο, ενώ εκπρόσωποι της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου (ΠΑΣΟΚ) επιτέθηκαν στον Γ. Μπουλούγαρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επειδή ανέδειξε και τις δικές τους ευθύνες στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος των εργαζόμενων.

ΚΑΖΗΣ: Πορεία από το ΕΚΑ και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στον «ΚΑΖΗ», στους οποίους η εργοδοσία χρωστά δεδουλευμένα μέχρι και 9 μηνών. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Δήμος Κουμπούρης, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Κώστας Μυτιληνιού, από τη Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Σε συνάντηση που ακολούθησε η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να παρέμβει και δεν έδωσε απάντηση στο αίτημα να πάρουν έκτακτη επιδότηση 3.000 ευρώ. Οι εργάτες συνεχίζουν την επίσχεση.

ΑμεΑ: Να πάρουν μέρος μαζικά στις εκλογές του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, που γίνονται στις 10-11 Νοέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στις 11 Νοέμβρη στα παραρτήματα του Συνδέσμου στην περιφέρεια, υπερψηφίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Συνεργαζόμενοι» (ΕΣΚ Σ), καλεί τους τυφλούς η παράταξη. Οι 80 υποψήφιοι που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΕΣΚ Σ πρωτοστάτησαν στους αγώνες των τυφλών.

«ΣΑΜΙΝΑ»: Ο Αρειος Πάγος απέρριψε χτες εισηγητικά τις αιτήσεις αναίρεσης των ναυαγών και των συγγενών των θυμάτων του «Εξπρές Σαμίνα», που ζητούσαν μεγαλύτερες αποζημιώσεις από αυτές που επιδίκασε η εφετειακή απόφαση, αλλά και την αίτηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας που ζητούσε το «ψαλίδισμα» των αποζημιώσεων. Ετσι, η αποζημίωση για τους ναυαγούς περιορίστηκε στα 35.000-60.000 ευρώ.

«ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»: Στο λιμάνι του Πειραιά παρέμεινε χτες βράδυ το πλοίο «Μυρτιδιώτισσα» (ανήκει στην ΑΝΕΝ, θυγατρική της ΑΝΕΚ), αφού οι ναυτεργάτες προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και το ακινητοποίησαν, διεκδικώντας δεδουλευμένα 2 μηνών και τα αναδρομικά του 2007. Το πλοίο εκτελεί δρομολόγια προς Κύθηρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ