Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»: Τις οδυνηρές επιπτώσεις από την πολιτική διάλυσης των δημόσιων ψυχιατρικών δομών και της παράδοσης των ψυχικά πασχόντων στο έλεος της επιχειρηματικής δράσης φέρνει στο προσκήνιο η χτεσινή ανακοίνωση για το οριστικό κλείσιμο της ιδιωτικής Νευρολογικής - Ψυχιατρικής Κλινικής «Αγία Τριάς» στο Ηράκλειο Αττικής. Οι ιδιοκτήτες της κλινικής, στην οποία νοσηλεύονταν μέχρι πρότινος περίπου 170 ψυχικά πάσχοντες, έκλεισαν χτες οριστικά την κλινική αφήνοντας στο κενό τους 50 νοσηλευόμενους που παραμένουν στην κλινική, αλλά και απλήρωτους απ' τον περασμένο Μάρτη τους εργαζόμενους. Μάλιστα, δε φρόντισαν ούτε καν για τη σίτιση των ασθενών, την οποία από χτες ανέλαβε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης -που θα βάζει στην κλίνη του Προκρούστη βασικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων - ετοιμάζονται να προχωρήσουν το προσεχές διάστημα οι τραπεζίτες με την ΟΤΟΕ, όπως συμφωνήθηκε στη χτεσινή τριμερή συνάντηση με το υπουργείο Απασχόλησης. Οι τραπεζίτες επιδιώκουν στις διαπραγματεύσεις να θέσουν θέμα αντεργατικών αλλαγών στο ωράριο. Σε ό,τι αφορά στις αυξήσεις, αναμένεται να κινηθούν στο επίπεδο της κατάπτυστης σύμβασης που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ. Ο Γ. Ποντικός, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, κατήγγειλε τη στάση της πλειοψηφίας και τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να αναπτύξουν τον αγώνα τους όχι μόνο για την υπογραφή σύμβασης αλλά και για τους όρους που θα περιλαμβάνει, οι οποίοι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους.

ΠΟΕΕΠ: Για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη αναβλήθηκε χτες η δίκη των 16 συνδικαλιστών της ΠΟΕΕΠ στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της απουσίας των μηνυτών -εργοδοτών που εδώ και χρόνια προσπαθούν να κρατούν σε δικαστική ομηρία τους συνδικαλιστές του κλάδου. Στο πλευρό των διωκόμενων βρέθηκαν μαζικά οι εργαζόμενοι του κλάδου, που συμμετείχαν καθολικά σε 4ωρες στάσεις εργασίας. Συμπαραστάτης στον αγώνα τους βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Να ανακληθεί άμεσα η παράνομη απόλυση του Ν. Τσαούση, συνδικαλιστή της ΟΕΚΙΔΕ και προέδρου του Σωματείου Γουνεργατών Σιάτιστας, απαιτεί η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως η απόλυση στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να συμμορφωθούν και να πειθαρχήσουν στις αντεργατικές απαιτήσεις της εργοδοσίας. Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ προειδοποιεί ότι τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν από δω και πέρα και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, να υψώνουν φράγματα στην εργοδοτική ασυδοσία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ