Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ: Με καθημερινές καταλήψεις του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ συνεχίζουν, για τρίτη εβδομάδα, τις κινητοποιήσεις τους οι απολυμένοι των εργοστασίων «Ραπτέξ», «Γκρουπ Φάσιον» και «Τέγος» στη Λάρισα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά και μέτρα για την ανακούφισή τους . Μεταξύ άλλων, απαιτούν να τους δοθεί οικονομική ενίσχυση, τουλάχιστον 2.000 ευρώ, και να υπάρξει για τους ανέργους του κλάδου ειδική ρύθμιση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει απολυμένους ηλικίας από 45 ετών που έχουν 4.050 ένσημα, ώστε να ενταχθεί η μεγάλη τους πλειοψηφία σε πρόγραμμα.

«ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»: Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» στα Γιάννενα, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (τελευταίο 15μερο Απρίλη και μισθός Μάη). Σε γενική συνέλευση αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας για 4 μέρες (11, 12, 15, 16/6), απαντώντας στην ασυδοσία της εργοδοσίας που αθέτησε αρκετές φορές τις υποσχέσεις της στην επιτροπή αγώνα για καταβολή των δεδουλευμένων. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου - και όχι μόνο - να συμπαρασταθούν και να συσπειρωθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ».

«ΚΟΝΤΑΚ»: Σε τριήμερη απεργία (σήμερα Πέμπτη, την Παρασκευή και τη Δευτέρα 15 Ιούνη) προχωρούν οι 32 εργαζόμενοι της πολυεθνικής «ΚΟΝΤΑΚ» ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να σταματήσει τις δραστηριότητες στη χώρα με αποτέλεσμα την απόλυση όλων των εργαζομένων.

ΞΕΝΑΓΟΙ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι ξεναγοί σε όλη τη χώρα, απαιτώντας την απόσυρση της διάταξης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, με την οποία οδηγείται σε απαξίωση η εκπαίδευση των ξεναγών, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται η χορήγηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ξεναγού σε πτυχιούχους Αρχαιολογίας ή Ιστορίας της Τέχνης. Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε Αθήνα (12 μ. υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης), Ηράκλειο (10 π.μ. Δημαρχείο και 11 π.μ. Περιφέρεια Κρήτης), Ρόδο (10 π.μ. παλάτι των Ιπποτών), Θεσσαλονίκη (10.45 π.μ. υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και 11.30 π.μ. Λευκός Πύργος), Κέρκυρα (11 π.μ. Παλάτι Αγίου Γεωργίου και Μιχαήλ, Μουσείο Ασιατικής Τέχνης).

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΠ: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων και άλλα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ