Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10396

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συναγερμός για να μην περάσουν τα νέα μέτρα της ΕΕ

Πανεργατικό συναγερμό σημαίνει το ΠΑΜΕ, δίνοντας το σύνθημα του ξεσηκωμού για να ορθώσουν οι εργαζόμενοι ισχυρά αναχώματα στα νέα σχέδια του ευρωενωσιακού κεφαλαίου. Πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 17 Ιούνη (7 μ.μ., ξενοδοχείο NOVOTEL).


ΣΕΛ.  17

ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ κατά του κοινού εχθρού

ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του, ούτε να αποδεχθεί, την αντιδραστική επίθεση της κυβέρνησης και συνολικά της ΕΕ κατά των μεταναστών, που εξαπολύεται στο όνομα της ασφάλειας

  • Η κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να απελευθερώσει την έξοδο στους χιλιάδες μετανάστες προς τις χώρες της ΕΕ, όπως το επιθυμούν και να νομιμοποιήσει τους υπόλοιπους. Η ΕΕ έχει σοβαρές ευθύνες μαζί με τις ΗΠΑ για τη δημιουργία και διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος. Η φύλαξη των συνόρων από μηχανισμούς της ΕΕ (Frontex) που επιθυμεί η κυβέρνηση, με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη για τα κυριαρχικά και λαϊκά δικαιώματα. Οσο οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και τα μονοπώλια θα προκαλούν πολέμους και θα ληστεύουν τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, τόσο το ζήτημα της μετανάστευσης διαρκώς θα μεγαλώνει.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους Ελληνες εργαζόμενους και τους μετανάστες να δράσουν από κοινού, για να αντιμετωπίσουν τον κρατικό αυταρχισμό, τα κυκλώματα εκμετάλλευσης, την πολύμορφη δράση μηχανισμών που καλλιεργούν το μίσος και το ρατσισμό και τη δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων, που τις αξιοποιούν για να δικαιολογούν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Για να δημιουργηθούν άμεσα ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή, για τη διατύπωση των αιτημάτων τους. Τα δικαιώματα και η ασφάλεια των Ελλήνων εργαζομένων κινδυνεύουν από τον ίδιο εχθρό, που δημιουργεί τη μετανάστευση.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απεργούν πανελλαδικά στις 24 Ιούνη

Αποφασιστική συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα τους, με νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 24 Ιούνη, δίνουν οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα, με απόφαση της ταξικής τους Ομοσπονδίας. Κλιμακώνουν την πάλη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δουλειά για όλους, μέτρα ανακούφισης των ανέργων και ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, τη νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα ορίστηκε για τις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος (Φωτ. αρχείου).


ΣΕΛ.  3

Λούμπεν της πολιτικής

Πρώτα είπε: «Bεβαίως, είμαι αντικομμουνιστής. Είναι κακό;». Κατόπιν ξαναείπε το χιλιοειπωμένο τροπάρι για τις δουλειές της «Τυποεκδοτικής» και τις εισφορές για το Αρχείο του Κόμματος. «Είναι χρηματοδότηση του ΚΚΕ για να παίζει τα παιχνίδια του Καραμανλή». Και συνέχισε: «Βεβαίως, βεβαίως, το ΚΚΕ χρηματίζεται. Παιχνίδια παίζει της ΝΔ». Και με το ήθος και ύφος του λούμπεν της πολιτικής κατέληξε: «Το πολύ το Κάπα Κάπα κάνει το παιδί βλάκα»... Ποιος τα είπε; Ο Καρατζαφέρης του ΛΑ.Ο.Σ. σε ραδιόφωνο. Πιστός στην αποστολή και το ρόλο που του ανετέθη. Να εκτελέσει το αντικομμουνιστικό συμβόλαιο που ανέλαβε από τους εντολείς του εντός και εκτός των τειχών.



ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΟΣΔΕ
Να μην πληρώσει η αγροτιά τα σπασμένα

Στην κατάφωρη κοροϊδία της αγροτιάς προχώρησε για άλλη μια φορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με το θέμα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ).


ΣΕΛ.  21
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Επισημάνσεις για σοβαρά προβλήματα στην Μπολιβαριανή Διαδικασία

ΣΕΛ.  24
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Οχι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης

Ανακοίνωση - παρέμβαση της ΚΟ Ερευνας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  20

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ