Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Μέτρα ντροπής και κοροϊδίας χαρακτηρίζουν οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και ΟΤΑ, τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους. «Είναι γελασμένη - σημειώνεται - η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με αυτά τα ψίχουλα μπορεί να καλοπιάσει τους συνταξιούχους και να αναστρέψει το εις βάρος της πολιτικό κλίμα». Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Ομοσπονδίες καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πικετοφορία που διοργανώνουν την Τρίτη, 23 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

ΝΕΟΣΕΤ - ΧΑΛΚΙΔΑ: Υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους παραμένουν από την περασμένη Παρασκευή τα γραφεία της «Νεοσέτ» στο Βασιλικό Χαλκίδας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση των οκτώ απολύσεων που ανακοίνωσε η εργοδοσία.

ΟΤΑ: Στάση εργασίας έγινε χτες στους ΟΤΑ ενάντια στο νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία που, μεταξύ άλλων, ενισχύει τον κατασταλτικό της χαρακτήρα και συνεχίζει την πολιτική ομηρίας των εργαζομένων στις προνοιακές δομές.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Μέχρι την Παρασκευή, 12 Δεκέμβρη, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα μπορούν να ψηφίζουν οι συνταξιούχοι στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Την Κυριακή, 14 Δεκέμβρη, ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας. Οι εκλογές πραγματοποιούνται στα γραφεία της Ενωσης και για τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι χρειάζονται το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών έχει ως εξής: Σήμερα: 9/12: 1 μ.μ.-8 μ.μ. 10/12: 9 π.μ.-4 μ.μ. 11/12: 1 μ.μ.-8 μ.μ. 12/12: 1.30 μ.μ.-8.30 μ.μ. 14/12: 11 π.μ.-6 μ.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Να σταματήσουν οι διώξεις και τα δικαστήρια σε βάρος όλων των στελεχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών απαιτεί με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, που στηρίζει την 24ωρη απεργία στις 16 Δεκέμβρη που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία του κλάδου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ