Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μια μάχη στην αντεπίθεση

Η δημοσιοποίηση της Πολιτικής Απόφασης του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, αύριο, Κυριακή, μαζί με τον «Ριζοσπάστη», σηματοδοτεί την έναρξη της κομματικής δράσης που απώτερο στόχο της έχει να γίνουν κοινωνοί της στρατηγικής του Κόμματος, επομένως και αυτοί που θα παλεύουν συνειδητά για τους σκοπούς και τα συμφέροντα του λαού, όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου. Ολοι εκείνοι, δηλαδή, των οποίων τα δίκια θέλει να υπηρετήσει αυτή η απόφαση. Και παραπέρα να γίνουν οι ίδιοι συμμέτοχοι στην προσπάθεια υλοποίησής της.

Αύριο, για όλες τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για τους φίλους του Κόμματος είναι μέρα πανεξόρμησης. Ηδη έχει σχεδιαστεί ή ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός έτσι ώστε αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη. Να φτάσει η φωνή του «Ριζοσπάστη» και του Συνεδρίου αύριο όσο πιο πλατιά γίνεται, σε σπίτια εργατικών και λαϊκών οικογενειών, σε χώρους όπου συναντώνται άνθρωποι του μόχθου, να ηχήσει στα πολυσύχναστα σημεία της πόλης αλλά και του χωριού και τη Δευτέρα σε σχολεία και σχολές, σε εργοστάσια, γιαπιά, σε γραφεία, απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, σε κάθε της γωνιά.

Η επιτυχία της πανεξόρμησης είναι υπόθεση όλων μας και θα σημάνει την επιτυχή εκκίνηση της προσπάθειας να γίνουν πράξη όσα αυτή περιλαμβάνει. Αύριο το πρωί, λοιπόν, όλοι στα πόστα μας, νωρίς, αλλά και τις επόμενες μέρες να μην αφήσουμε κανέναν άνθρωπο, εργαζόμενο, γυναίκα, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε χωρίς ένα αντίτυπο της Πολιτικής Απόφασης του 18ου Συνεδρίου. Συνεχίζουμε τη δουλειά που προσυνεδριακά ανοίξαμε, συναντάμε ξανά τους χιλιάδες ανθρώπους με τους οποίους τότε συζητήσαμε για το Συνέδριό μας και τις Θέσεις, αξιοποιούμε εκείνο το πλατύτατο άνοιγμα με στόχο να γίνει ακόμα πιο μεγάλο αυτή τη φορά. Κι αυτή η διαδικασία φυσικά να συμβαδίζει με τη μελέτη και αφομοίωση της Απόφασης σε βαθμό ώστε να είμαστε σε θέση να τη συζητήσουμε, να τη διαδώσουμε, να δρούμε αποτελεσματικά για την προοπτική που χαράζει το ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, σε όφελος της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επιδιώκουμε σ' αυτή τη διαδικασία την ενεργητική συμμετοχή καθενός που προβληματίζεται, αναζητά διέξοδο, εκφράζει διάθεση αντίστασης, αγωνιστικής στάσης.

Σε μια περίοδο που η καπιταλιστική οικονομική κρίση έχει ήδη ξεσπάσει, σε μια περίοδο που δίνουμε τη μάχη της ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος και της ανάπτυξης αγώνων ώστε να μην πληρώσουν τις συνέπειες τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε μια περίοδο που διογκώνεται η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, που όλο και περισσότεροι αναζητούν διέξοδο, είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια διάδοσης της Απόφασης του Συνεδρίου θα βρει γόνιμο έδαφος να καρπίσει.

Οπως όλες μας τις μάχες έτσι κι αυτή, από αύριο το πρωί, τη δίνουμε όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία ότι θα την κερδίσουμε, για το Κόμμα μας και την ισχυροποίησή του, για το δικαίωμα όλων μας, της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να απολαύσουν ένα καλύτερο αύριο, μακριά απ' τα αδιέξοδα και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Με οδηγό την Απόφαση του 18ου Συνεδρίου, πολύτιμο εργαλείο της δουλειάς μας, συνεχίζουμε.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ