Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- «Η Γουατεμάλα αλλάζει σήμερα σελίδα», τόνισε ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Γουατεμάλας, Αλβαρο Κολόμ, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου, όπου με καταμετρημένο το 97% έλαβε το 52,78% των ψήφων, έναντι του 42,22% που έλαβε ο στρατηγός εν αποστρατεία Οτο Πέρες Μολίνα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Κλήτευση για κατάθεση σχετικά με την υπόθεση κατασκοπίας υπέρ του Ισραήλ σε πρώην και νυν υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλων υπουργείων - ανάμεσά τους και την υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις - επέδωσε Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής.

ΡΩΜΗ.-- Σε πογκρόμ συλλήψεων ενάντια σε Ρουμάνους μετανάστες και απελάσεις προχώρησε η κυβέρνηση Ρ. Πρόντι στην Ιταλία, με αφορμή τη δολοφονία πριν από μερικές μέρες Ιταλίδας από Ρουμάνο κακοποιό. Η αφορμή δόθηκε για να εφαρμοστεί η αντιμεταναστευτική πολική που άλλωστε προχωράει και σε όλη την ΕΕ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Μόνον η Κροατία από τις επτά υποψήφιες προς ένταξη χώρες θα μπορούσε να είναι έτοιμη για ένταξη στην ΕΕ πριν το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, αναφέρει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε χτες.

ΤΟΚΙΟ.-- Παραιτήθηκε προχτές από την ηγεσία των αντιπολιτευόμενων Ιαπώνων «Δημοκρατών» ο Ιτσίρο Οζάουα, επειδή διαφώνησε με την Εκτελεστική Επιτροπή πάνω στην πρόσφατη πρόταση του πρωθυπουργού Γιασούο Φουκούντα για συγκυβέρνηση με τους «Φιλελεύθερους Δημοκράτες». Ο Οζάουα επιδίωκε τη συγκυβέρνηση, αντίθετα με την ΕΕ του κόμματός του, που πίστευε πως το «Δημοκρατικό Κόμμα» μπορούσε να νικήσει άνετα στις επόμενες εκλογές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ