Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της εκτόξευσης πυραύλου, από μη επανδρωμένο σκάφος, στο Βόρειο Ουαζιριστάν. Οι αρχές του Πακιστάν ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ανάμειξη στο περιστατικό, ενώ μαρτυρίες θέλουν την πλειοψηφία των νεκρών να είναι ισλαμιστές μαχητές.

ΡΑΝΓΚΟΥΝ.-- Τον επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΕ στη Βιρμανία, Τσαρλς Πέτρι, φαίνεται ότι σκοπεύει να απελάσει το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας, αφού του διαμήνυσε ότι δεν ανανεώθηκε η «άδεια παραμονής» του, μία μόλις μέρα πριν την επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ, Ιμπραχήμ Γκαμπάρι, στη Μιανμάρ...

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- «Θετική» χαρακτήρισαν βρετανικές και σαουδαραβικές πηγές τη συνάντηση του βασιλιά Αμπντουλάχ με τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν. «Ανταλλάχτηκαν σκέψεις» για το Παλαιστινιακό, όπου συμφώνησαν στο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος χωρίς να διευκρινιστεί αν η Σ.Αραβία θα συμμετάσχει στην αμερικανόπνευστη σύνοδο και για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

ΤΙΜΠΙΛΙΣΙ.-- Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γεωργίας, απαιτώντας την παραίτηση του Προέδρου της χώρας, Μικαήλ Σαακασβίλι και ζητώντας τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Ομως, ανώτερος αξιωματούχος του κόμματος του Σαακασβίλι απέρριψε χτες το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι οι ημερομηνίες των εκλογών (βουλευτικών και προεδρικών) δε θα αλλάξουν και θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2008.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Τριάντα παράνομους μετανάστες από την Ινδία, ηλικίας 16-30 ετών, εντόπισαν στην κλειστή καρότσα φορτηγού εμβαδού έξι τετραγωνικών μέτρων οι γαλλικές αρχές σε έλεγχο ρουτίνας στον αυτοκινητόδρομο Ιταλίας - Γαλλίας, έξω από το Σαμονί στις Αλπεις. Παρά την άθλια κατάστασή τους, κανένας από τους μετανάστες δεν είχε πρόβλημα υγείας. Ο οδηγός, επίσης Ινδός, συνελήφθη. Εγινε γνωστό ότι είχαν πληρώσει 10.000 ευρώ για να φτάσουν στο Βέλγιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ