Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Σοβαρές συγκρούσεις σημειώθηκαν χτες το πρωί, κοντά στο χωριό Μπι' Ιλίν, στην περιοχή της Ραμάλα, μεταξύ διαδηλωτών κατά της ανέγερσης του τείχους και ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Στη διαδήλωση, εκτός από Παλαιστινίους, συμμετείχαν και ξένοι φιλειρηνιστές, αρκετοί από τους οποίους συνελήφθησαν ενώ τραυματίστηκαν και αρκετοί διαδηλωτές.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Οι πρώτες εκκενώσεις κτιρίων που θεωρούνται ετοιμόρροπα ή εξαιρετικά επικίνδυνα για πυρκαγιά άρχισαν, χτες στη γαλλική πρωτεύουσα. Τουλάχιστον 140 μετανάστες από τη βόρεια Αφρική μετεγκαταστάθηκαν σε μισθωμένα ξενοδοχεία. Παρ' όλα αυτά, το πρόβλημα στέγασης παραμένει τεράστιο.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Το διορισμό δύο κυβερνητικών εκπροσώπων στα Διοικητικά Συμβούλια και των ιδιωτικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη Βενεζουέλα εξετάζει ως ενδεχόμενο η κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες, που έχει, ήδη, ζητήσει την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια σε ποσοστό 20%. Αξιωματούχοι τόνιζαν ότι απώτερος στόχος είναι ο έλεγχος της ροής των χρημάτων.

ΜΟΣΧΑ.-- Συνάντηση με το Ρώσο Πρόεδρο Βλ. Πούτιν είχε χτες στη Μόσχα η Επιτροπή Μητέρων του Μπεσλάν. Η εκπρόσωπος της επιτροπής είπε νωρίτερα πως θα πουν απερίφραστα στον Πρόεδρο πως τον θεωρούν ένοχο για την περσινή αιματοχυσία. Ο Πούτιν ανταπάντησε πως συμφωνεί με αυτούς «που πιστεύουν ότι δε δικαιολογούνται οι αξιωματούχοι που δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους...».

ΜΑΚΑΤΣΚΑΛΑ.-- Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε χτες σε δρόμο που οδηγούσε σε ρωσική στρατιωτική βάση της πρωτεύουσας της νότιας ρωσικής περιοχής Νταγκεστάν. Σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον εννιά.

ΤΑΪΠΕΪ.-- Το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, τον τραυματισμό 24 άλλων και μικρές υλικές ζημιές προκάλεσε χτες το πέρασμα του τυφώνα «Ταλίμ» πάνω από την Ταϊβάν. Ο τυφώνας κατευθύνθηκε μετά προς τη νοτιανατολική Κίνα με ταχύτητα 144 χλμ την ώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ