Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Βρετανίδες που είναι σε ενδιαφέρουσα αντιμετωπίζουν διακρίσεις στη δουλιά πέντε χρόνια μετά τον τοκετό, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσής τους, του υποβιβασμού ή του εκφοβισμού γιατί έχουν μωρό, σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής Ισων Ευκαιριών που δημοσιοποιήθηκε χτες. Η έρευνα επισημαίνει ότι 30.000 γυναίκες κάθε χρόνο χάνουν τις δουλιές τους λόγω της εγκυμοσύνης τους, ενώ 200.000 άλλες, σχεδόν το ήμισυ των εγκύων, αντιμετωπίζουν κάποια μορφή διάκρισης.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ο Φουάντ Σανιόρα, παλαίμαχος τραπεζίτης, γνωστός για τις «αντισυριακές» του θέσεις και πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι ο νέος πρωθυπουργός του Λιβάνου, εξασφαλίζοντας τήν, πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας, πλειοψηφία των 126 από τους 128 βουλευτές. Ο Σανιόρα έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο Εμίλ Λαχούντ και θα αρχίσει σχετικές διαβουλεύσεις από σήμερα.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- Ορισμένοι από τους Αμερικανούς αξιωματούχους που είχαν κρατηθεί όμηροι κατά τη διάρκεια της κατάληψης της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, την εποχή της ισλαμικής επανάστασης το 1979, υποστηρίζουν ότι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του νέου Ιρανού Προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, έναν από τους απαγωγείς τους. Η είδηση δημοσιεύτηκε από τους «Νιου Γιορκ Τάιμς», όπου φιλοξενούνται και εκτενείς δηλώσεις τους, αλλά διαψεύστηκε από 3 άλλους Ιρανούς που συμμετείχαν στην απαγωγή και από συνεργάτες του Αχμαντινετζάντ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ