Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν χτες να προσθέσουν άλλα 11 ονόματα στον κατάλογο των αξιωματούχων από τη Ζιμπάμπουε, στους οποίους απαγορεύεται να επισκεφτούν τις χώρες της Ενωσης. Μεταξύ αυτών είναι ο Πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε, εναντίον του οποίου ξεσπάθωσε χτες και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί που απαίτησε την παραίτησή του κατηγορώντας τον ότι κρατά το Ζιμπαμπουέζικο λαό σε ομηρία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Φωτιά σε εργοστάσιο χημικών στη δυτική Σερβία προκάλεσε χτες το θάνατο ενός εργαζομένου και εκτεταμένη ρύπανση στην ατμόσφαιρα της πόλης Λόζνιτσα. Το σερβικό υπουργείο Περιβάλλοντος κάλεσε τις αρχές να ενημερώσουν τους πολίτες της πόλης να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

ΑΚΚΡΑ.-- Με περίπου 10.000 ψήφους διαφορά προηγείται στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν προχτές στη δυτικοαφρικανική Γκάνα ο υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου «Εθνικού Δημοκρατικού Κογκρέσου» Ατα Μιλς που παίρνει περίπου 48.98%. Δεύτερος έρχεται με 48,55% ο Ακούφο-Αντο του «Νέου Πατριωτικού Κόμματος» που ήταν στην εξουσία την τελευταία οκταετία.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην επαρχία της Τρανσυλβανίας της Ρουμανίας, εξαιτίας των οποίων σε τουλάχιστον 100 κοινότητες έγιναν εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

ΠΑΝΑΜΑΣ.-- Το πολεμικό του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «Ναύαρχος Τσαμπανένκο» διέσχισε την Παρασκευή τη Διώρυγα του Παναμά, μετά τη λήξη των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τη Βενεζουέλα.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η αστυνομία της Γαλλίας ανακοίνωσε χτες το βράδυ πως συνέλαβε τρία φερόμενα μέλη της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, ένας από τους οποίους φέρεται να είναι ο νέος στρατιωτικός ηγέτης της οργάνωσης, μετέδωσε το «BBC».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ