Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Προσοχή! Προσοχή! Οι τραπεζίτες χάνουν!

«Στον κατήφορο τα κέρδη των τραπεζών. Στη δίνη κυκλώνα ρευστοποιήσεων και οι μετοχές τους. Παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία των τραπεζών παραμένει ιδιαίτερα υψηλή σε απόλυτους αριθμούς, οι αναλυτές κάνουν λόγο για σημαντική συρρίκνωσή της ή ακόμα και χαμηλότερα έσοδα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Ψάχνεις μαύρο χρήμα; Να η πολιτική που το παράγει

«Σε αντίθεση με τον κ. Βενιζέλο που επιμένει στην πιστή εφαρμογή του άρθρου 16 η κ. Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι ισχύει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ "για αλλαγή του άρθρου 16 με συγκεκριμένο περιεχόμενο" (...) στην ανακοίνωση του τομέα Παιδείας το ΠΑΣΟΚ δεν απορρίπτει τη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με κανόνες, αλλά απορρίπτει ως αδιέξοδη και αποσπασματική την κυβερνητική πολιτική» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Για τα «υπόψιν»

«Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο βασικός λόγος επιλογής της Κρήτης δεν ήταν τόσο η στρατηγική θέση της νήσου όσο το τι υπάρχει στο έδαφός της αυτή τη στιγμή (...) κι αυτό δεν είναι άλλο από τους ρωσικούς πυραύλους S-300 που ως γνωστόν "αναπαύονται" στο κρητικό έδαφος (...) το Ιράν έχει προμηθευτεί από τη Μόσχα ακριβώς τους ίδιους πυραύλους. Διιστάμενες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνουν πλήρως την εκτίμηση ότι για τις ανάγκες της άσκησης ενεργοποιήθηκε το "λογισμικό" των ρωσικών πυραύλων. Αν η πληροφορία αυτή είναι αληθής, τότε η ισραηλινή αεροπορία, πρωτίστως, αλλά όχι μόνον αυτή, έχει στοιχεία της αεράμυνας του Ιράν, διευκολύνοντας έτσι τα σχέδια για ένα υποθετικό χτύπημα εναντίον του» (η Κύρα Αδάμ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ