Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η ενοχλητική επανάσταση

«Στη νεαρή Σοβιετική Δημοκρατία, μετά το 1924-25 θα ακυρώνεται προοδευτικά το έργο της Επανάστασης» (ο Α. Ελεφάντης στην ΑΥΓΗ).

Ο ακόμα πιο ενοχλητικός υπερασπιστής της

«Το ΚΚΕ δεν είναι πρωτοκομμουνιστικό, είναι αντικομμουνιστικό (...) επαγγέλλεται μια κοινωνική μεταβολή (...) πολύ πίσω κι από τις φιλελεύθερες ολιγαρχίες στις οποίες ζούμε σήμερα (...) ας περάσουμε στην επίθεση» (ο Χρ. Λιάσκος, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, στην ΑΥΓΗ).

Η «Αριστερά Σήμερα»

«Καθαρές κουβέντες. Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων σε περίοδο δημοκρατίας είναι πράξη αντιδημοκρατική, θρασύδειλη, που γίνεται εκ του ασφαλούς. Είναι ένα ακόμη δείγμα της γενικής ασυδοσίας που βασιλεύει. Είναι το δεύτερο απόνερο των ηρωικών καταλήψεων της Νομικής και του Πολυτεχνείου επί χούντας. Το πρώτο ήταν η 17Ν. Η ανοχή, περισσότερο η υπόθαλψη και πολύ περισσότερο η οργάνωση καταλήψεων δεν είναι αριστερή πρακτική. Καταλήψεις σχολείων. Ευγνωμοσύνη πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες σχολείων στους οργανωτές» (ο Δ. Γουσέτης στην ΑΥΓΗ).

Το κράτος τους σε ετοιμότητα...

«Τα "ανοιχτά" μέτωπα είναι πολλά. Υπάρχει νέος γύρος κινητοποιήσεων στην Παιδεία, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι διαδηλώσεις με αφορμή το ασφαλιστικό. Σε αυτά τα δύο έρχεται να προστεθεί ο τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ εκτός απ' όλα αυτά, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής έχουν να αξιολογήσουν και κάποιες πληροφορίες που κάνουν λόγο για επικείμενο "χτύπημα" του Επαναστατικού Αγώνα» (το "ρεπορτάζ" στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

...και οι εφεδρείες του επίσης

«Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θεωρούν ότι "βρισκόμαστε πλέον στο παρά ένα (...) αν δε χτυπήσουν τώρα, είναι πολύ πιθανόν να μη χτυπήσουν ποτέ"» (το συμπλήρωμα στο ΒΗΜΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ