Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Συμβαίνει και εις τας Ευρώπας

«Κορυφαίο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του μεγαλύτερου μηχανολογικού ομίλου της Ευρώπης συνελήφθη από τις εισαγγελικές αρχές με την κατηγορία της απιστίας (...) ο Γιοχάνες Φελντμάγιερ κρατείται από τις αρχές προκειμένου να ανακαλύψουν αν η Siemens χρηματοδότησε παράνομα συνδικαλιστικά στελέχη πιο φιλικά προσκείμενα στην εταιρεία σε σχέση με το κύριο εργατικό συνδικάτο της (...) το σκάνδαλο ξύπνησε μνήμες των πρόσφατων γεγονότων που σημειώθηκαν στην Volkswagen. Ο Πέτερ Χαρτζ τιμωρήθηκε με επιβολή προστίμου όταν ομολόγησε ότι εξαγόρασε κορυφαίο εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της αυτοκινητοβιομηχανίας καταβάλλοντάς του 2,5 εκατ. ευρώ» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«Ευκαιρίες διασκέδασης»

«Πιθανόν να συμφωνούσαμε ότι πέρασαν σαν πασάδες οι Ελληνες στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, όπως εύκολα διαπιστώνεις από τη σειρά λιθογραφιών του σχετικού κεφαλαίου του βιβλίου. Μήπως όμως διέφυγε την προσοχή των συγγραφέων η (στα όρια του γελοίου) ερώτηση που ακολουθεί απευθυνόμενη στους μικρούς μαθητές (σελ. 25) "ποιες ευκαιρίες διασκέδασης έχουν οι ελληνικοί πληθυσμοί κατά την οθωμανική κυριαρχία" (το μυαλό των μαθητών μάλλον θα πάει στη Γιουροβίζιον ή σε φεστιβάλ σκέιτ μπορντ...); Τελικά όμως είναι λυπηρό που ούτε η συγγραφέας του βιβλίου έχει το σθένος να υπερασπίσει το βιβλίο της. Και προσπαθεί να εμφανίσει τις δικές της "αλήθειες" σαν πολλά μικρά λάθη, απλώς για να το διασώσει» (ο Νίκος Μελέτης στο ΕΘΝΟΣ).

Βάσανα πούχει... ο έρωτας

«Περίπου πενήντα άτομα εισέβαλαν χθες στα γραφεία της "Ελευθεροτυπίας" με πανό "ελευθεροτυπία ή λογοκρισία" και αξίωσαν (...) τη δημοσίευση κειμένου (...) επειδή (...) λογοκρισία είναι η απαγόρευση δημοσίευσης αλλά και η υποχρέωση δημοσίευσης (...) η "Ελευθεροτυπία" αρνείται και τη δεύτερη μορφή λογοκρισίας (...) και δε δέχεται μαθήματα δεοντολογίας από κανέναν» (από σημείωμα της Διεύθυνσης της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ