Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κάθε χρόνο το ίδιο μαγειρείο

«Διαπιστώνεται υποχώρηση της ανεργίας στους άνδρες, στις γυναίκες και κυρίως στους νέους κάτω των 25 χρόνων, για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και δικαιώνει τις προσπάθειες του υπουργείου Απασχόλησης» (το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Η απόλυτη εργατική δύναμη

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύκλωμα παράνομης διακίνησης τσιγάρων το οποίο μάλιστα έφερνε από Ουκρανία ή Μολδαβία κατά περιόδους ομάδες 20 παρανόμων εργατών κι εργατριών ειδικά για το εργοστάσιο παρέχοντάς τους στέγη και τροφή στον ίδιο υπόγειο χώρο όπου υπήρχαν 8 υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία, λουτρά και παρέμεναν διαρκώς εκεί για όσο διάστημα απαιτούσε η παραγωγή» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ξέχασαν τα λιβανιστήρια

«Πάλι μας ζητεί να επιστρέψουμε χρήματα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω παρατυπιών σε εκτέλεση έργων (...) δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα δημοσιότητας και πληροφόρησης. Συγκεκριμένα οι ελληνικές αρχές δε φρόντισαν να τοποθετήσουν προσωρινές αφίσες που να δείχνουν τη συγχρηματοδότηση από την ΕΕ ούτε μόνιμες αναμνηστικές πλάκες μετά την ολοκλήρωση των έργων σε θέσεις προσβάσιμες στο ευρύτερο κοινό. (...) για την παράλειψη αυτή προβλέπεται παρακράτηση του 2% της χρηματοδότησης» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Δικό τους το κράτος, δικοί τους και οι προαγωγοί

«Με το νέο σύστημα προαγωγών εμβολιάζεται το Δημόσιο με μια δόση πραγματικότητας στη διοίκηση. Αυτό που κάνουν χρόνια τώρα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και θάλλουν θα αρχίσει να το κάνει και το δημόσιο προς όφελος των πολιτών. Το μεταβατικό στάδιο θα είναι δύσκολο αλλά η κυβέρνηση έπρεπε να το τολμήσει» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ