Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το κάλεσμα του ΚΚΕ

Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης. Να πληρώσουν τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο. Να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Με ενιαίο μέτωπο πάλης να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς, να διεκδικήσουν λύση στα δίκαια αιτήματά τους. Να υπερασπισθούν τα συμφέροντα της χώρας από τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό.

Το ερώτημα

Το πραγματικό ερώτημα που απαιτεί λαϊκή απάντηση είναι: «Στο πλευρό της πολιτικής υπέρ των μονοπωλίων, ή στο πλευρό της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς»; «Ανάπτυξη για τον εργαζόμενο λαό ή τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους»;

Καμία ώρα χαμένη

Το ΚΚΕ διακηρύσσει ότι δεν πρέπει να δοθεί καμιά πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, κανένας εφησυχασμός και πνεύμα αναμονής από το εργατικό κίνημα, το γενικότερο λαϊκό κίνημα. Καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΣΕΒΕΕ κλπ. Τώρα είναι η ώρα, τώρα προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, να παρεμποδίσουν, να δυσκολέψουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Καμία ώρα χαμένη.

Ενιαία στρατηγική

Το ΚΚΕ, παίρνοντας υπόψη την όξυνση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, συγκεντρώνει την προσοχή του στη διεκδίκηση λύσεων στα λαϊκά προβλήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Ολα τα πυρά του λαού στον αγώνα και στις κάλπες των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να δίνουν έμπρακτη απάντηση ότι δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει τα σπασμένα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Ο αγώνας, με βάση την πολιτική πείρα των λαϊκών μαζών που αποκτιέται στο πεδίο του ιδεολογικοπολιτικού και μαζικού αγώνα, πρέπει να κατευθύνεται στην πάλη για την λαϊκή εξουσία, οικονομία.

(Αποσπάσματα από την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τα μέτωπα πάλης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ