Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι οργανωτές δεν κρύβουν λόγια

«Στη χώρα μας γεννήθηκε μια νέα γενιά τρομοκρατών, πιο επικίνδυνη από τις προηγούμενες. Τα νέα Δεκεμβριανά (...) απίστευτο! οι πολιτικοί ζήτησαν συγνώμη από τους κουκουλοφόρους. Τρομοκρατημένοι από τη δολοφονία του 16χρονου εκήρυξαν την αστυνομία σώμα κακούργων» (στην πρώτη σελίδα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).

«Εξέγερση» δεν ήταν ποτέ οι κουκούλες

«η εξέγερση που ακολούθησε δικαιολογείται από την οργή» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Πράγματι σώσανε τη ΓΑΔΑ

«Πώς, όμως, θα μπορούσε τόσος θυμός για κάτι τόσο ακραίο που είχε γίνει λίγες ώρες πριν να εκφραστεί ειρηνικά; (...) υπήρχαν και κάποιοι που έδειχναν αποφασισμένοι να μη μείνουν μόνο στις φωνές. Κουκούλες, κράνη, κάποιοι κουβάδες γεμάτοι πέτρες, κοντάρια, ξηλωμένα πεζοδρόμια, τσάντες φορτωμένες με κομμάτια από μάρμαρα, μπουκάλια. Πολεμοφόδια (...) έκαψαν κι έσπασαν ό,τι μπορούσαν. Η μάλλον ό,τι πρόλαβαν (...) ο στόχος πάντως επιτεύχτηκε. Η ΓΑΔΑ σώθηκε...» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Σώστε τώρα και τους νοικοκυραίους

«Ηταν ζήτημα χρόνου το πότε η κατάσταση θα έβγαινε εκτός ελέγχου και θα είχαμε ένα τέτοιο τραγικό περιστατικό. Οσο για τις πρωτοφανείς καταστροφές σε τόσες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και πάλι δεν μπορεί κανείς να μην επισημάνει την πλήρη αδυναμία της Αστυνομίας να υπερασπιστεί τις περιουσίες των πολιτών. Ολα αυτά μάλιστα συμβαίνουν σε περίοδο εορτών, τότε δηλαδή που ήλπιζαν να πάρουν μια οικονομική ανάσα. Αντ' αυτού άλλοι θα οδηγηθούν στη χρεοκοπία και πολύ περισσότεροι θα βρεθούν άνεργοι. Είναι καιρός όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Τα επεισόδια και οι καταστροφές ήταν αναμενόμενα, σε καμιά περίπτωση όμως δε δικαιολογούνται. Και οφείλουν όλοι να βοηθήσουν να σταματήσουν» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Το νου σας στην «εικόνα

«"δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τη χαριστική βολή. Σίγουρα, όμως, είναι μία ακόμη βολή σε έναν ήδη τραυματισμένο οργανισμό". Σ' αυτά τα λόγια κορυφαίου κυβερνητικού παράγοντα αποτυπώνεται ο προβληματισμός για τις επιπτώσεις που θα έχει στην εικόνα της κυβέρνησης η δολοφονία του δεκαπεντάχρονου παιδιού» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ