Σάββατο 23 Μάρτη 2013 - Κυριακή 24 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδρομή της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Τα Κεντρικά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών ΕΘνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) διοργανώνουν εξαήμερη εκδρομή - προσκύνημα στο χωριό «ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ», στην Ουγγαρία, με αναχώρηση 17 Απρίλη και επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ της 22 Απρίλη. Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χωριό «ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» που έχτισαν, το 1950, και έζησαν εκεί Ελληνες της Πολιτικής Προσφυγιάς. Αλλά η σημερινή κυβέρνηση της Ουγγαρίας, στα πλαίσια της επιχείρησης για «αποκομμουνιστικοποίηση», επιδιώκει να αλλάξει το όνομα του Χωριού... Επίσης, προβλέπεται επίσκεψη σε παιδικούς σταθμούς στη Λίμνη Μπάλατον, όπου το πρώην σοσιαλιστικό καθεστώς φιλοξένησε παιδιά πολιτικών προσφύγων. Η εκδρομή περιλαμβάνει διαμονή και ξενάγηση στην πανέμορφη Βουδαπέστη. Δηλώσεις συμμετοχής στα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12 - Πεδίον του Αρεως, τηλ: 210.8831.368 - 210.8222.952).

Προσφορές στο ΚΚΕ

-- Η Λέσχη Φίλων ΚΚΕ Ουγγαρίας για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ προσφέρει το ποσό των 1.090 ευρώ.

-- Οι Κομματικές Οργανώσεις Σεπολίων, Βιομηχανικής Ζώνης Κολωνού και Κολωνού και φίλοι του Κόμματος προσφέρουν στο ΚΚΕ 350 ευρώ, ως συμπαράσταση στους συντρόφους μας Ελένη Καλλιανιώτη και Χρήστο Σελάμη για την πρόσφατη απώλεια των γονιών τους.

-- Ο Τάσος Βλασίδης, στη μνήμη του πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο, προσφέρει στο ΚΚΕ, προς τιμήν του 19ου Συνεδρίου, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λούντβιγκσμπουργκ.

-- Ο παλαίμαχος σύντροφος Μπαλαρούτσος Κλέαρχος από τη Νεάπολη Θεσ/νίκης, όλη μου τη ζωή και μέχρι σήμερα στα 102 μου χρόνια, παλεύω για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Για το 19ο Συνέδριο προσφέρω 100 ευρώ στο τιμημένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

-- Φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ Τορόντο Καναδά κάνουν την παρακάτω προσφορά στο Κόμμα:

Σύντροφοι,

Κάποτε πρέπει να σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλο. Κάποτε πρέπει να τους κλείσουμε το δρόμο. Κάποτε πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους πάνω στο βράχο της αλληλεγγύης μας. Να τους δείξουμε με πράξεις πως δεν ανεχόμαστε τη σφαγή των εργαζομένων. Το κάποτε είναι τώρα! Η αλληλεγγύη μας είναι η έμπρακτη αλληλοβοήθεια. Για τους εργάτες του Μετρό. Για τους ναυτεργάτες. Για όλους τους αργάτες, για τους αγρότες στα μπλόκα. Η αλληλεγγύη μας είναι το προσκύνημα εμπιστοσύνης στο τιμημένο Κου Κου Ε. Το συναίσθημα υποχρεώσεων στους νέους αγώνες που έρχονται και την κλιμάκωση της ταξικής πάλης.

Ως απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης, εμείς οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ από το Τορόντο Καναδά, συμβάλλουμε οικονομικά για να συνεχίσει το κόμμα μας τους αγώνες που ευεργετούν όλους τους εργαζόμενους, με 1.550 δολάρια Καναδά συνολικά. Ειδικότερα προσφέρουμε τα ακόλουθα ποσά:

Σταύρος Πάχης 75 δολάρια, Βασιλεία Παχή 75, Αντώνης Φούντος 500, LOIS NIELD 100, Χαρίτος Παναγιώτης 110, Λάκης Παπαδόπουλος 100, Κώστας Γιαννάδης 100, Γιάννης Κωνσταντινίδης και Βούλα 100, Α.Μ. 100, Παύλος Κατσέτος 100, Βαρβάρα Διακοπούλου 40, Ιωάννης Αντωνόπουλος 100, Κώστας Παπαγεωργίου 50.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΛΥΤΡΑ ΒΑΓΓΕΛΙΩ
ΛΥΤΡΑ ΒΑΓΓΕΛΙΩ
φωτο

Την Κυριακή 24/3 στις 10 π.μ. από το Νεκροταφείο Ζωγράφου θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΛΥΤΡΑ, αγωνίστριας της Εθν. Αντίστασης και αξιωματικός του ΔΣΕ. Γλίτωσε αρκετές φορές από βέβαιο θάνατο και στάθηκε παλικάρι στις δύσκολες στιγμές. Ολα αυτά για ένα καλύτερο Αύριο. Βαριά η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω.

Γεια σου θεία μου, ο ανιψιός σου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για τους χαλυβουργούς

Εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών και τα διδάγματά του για όλη την εργατική τάξη», διοργανώνουν Ομάδες Μετάλλου και Χημικής Βιομηχανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 27 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην οδό Σωκράτους 6.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτική εξόρμηση για την πρόταση του Κόμματος

Πολιτική εξόρμηση με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού», πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του Κόμματος. Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συγκεντρώσεις - περιοδείες:

Σήμερα Σάββατο

-- Στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Λαύριο (Παλιό Μηχανουργείο) θα μιλήσει ο Κ. Συμεωνίδης, γραμματέας της Αχτίδας Μεσογείων - Λαυρεωτικής της ΚΟ Αττικής.

Αύριο Κυριακή

-- Στις 10.30 π.μ. σε συγκέντρωση της ΚΟΒ Σαλαμίνας, στο Εργατικό Κέντρο, θα μιλήσει ο Β. Μαρούπας, γραμματέας της ΝΕ Πειραιά.

-- Στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη (αίθουσα Δημαρχείου) θα μιλήσει ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 27/3

-- Στις 7 μ.μ., στο δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ» της Καλλιθέας (Γρηγορίου Λαμπράκη και Καλυψούς), θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στα Ανω Λιόσια, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ (Φυλής 185) θα μιλήσει ο Π. Αλέπης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

-- Στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στους Αγ. Ανάργυρους, (Β' ΚΑΠΗ, Κωνσταντινουπόλεως & Πλαπούτα) θα μιλήσει ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Μπραχάμι, στην αίθουσα του Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Χ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ΚΟΒ Α-Β Διαμερίσματος Πειραιά, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ θα μιλήσει ο Β. Μαρούπας, γραμματέας της ΝΕ Πειραιά.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Κορωπί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Συρίγος Βαλσαμος, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Ν. Ηράκλειο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», θα μιλήσει η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Καισαριανή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στου Ζωγράφου, στον κινηματογράφο «ΑΛΕΚΑ» θα μιλήσει ο Θ. Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 8 π.μ. περιοδεία στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Μενίδι.

-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με επικεφαλής τον Μπ. Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ.

Την Πέμπτη 28/3

-- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης (2ας Μαϊου 8, κεντρική πλατεία), θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση της Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης - ΟΤΑ στην αίθουσα του συνδικάτου Οικοδόμων (Κάνιγγος 1) θα μιλήσει ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στη 1 μ.μ. σε συγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ θα μιλήσει ο Π. Αλέπης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

-- Στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Πετρούπολη, στο 2ο Δημοτικό (Κ. Βάρναλη 3) θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Αγία Βαρβάρα, στο Α' ΚΑΠΗ, θα μιλήσει ο Β. Βούλγαρης, γραμματέας της ΑΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών.

Την Παρασκευή 29/3

-- Στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Ιλιον, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, θα μιλήσει ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ.

ΧΑΝΙΑ
Διαδήλωσαν ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία Ν. Καταστημάτων απάντησαν οι εργαζόμενοι στα Χανιά στην επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης συνολικά των εργαζομένων. Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων των Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά και του Συνδικάτου Οικοδόμων. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, μετά από μήνυση εργοδότη, η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ε. Δημητρουλάκη, μέσα στο χώρο δουλειάς της, γιατί «τόλμησε» η ίδια και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου να υπερασπιστούν - και με κινητοποιήσεις έξω από το κατάστημα - εργαζόμενη (έγινε μήνυση και στην ίδια) που απολύθηκε γιατί συμμετείχε σε απεργίες και επιπλέον αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση μισθού. Η εργοδοσία εκτός από την πρόεδρο άσκησε μήνυση και στο σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου με τις κατηγορίες της «συκοφαντικής δυσφήμισης» και του «εκβιασμού». Η συνδικαλίστρια παρέμεινε περίπου δυο ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Παράλληλα, πληθαίνουν τα μηνύματα καταδίκης της επιχείρησης ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εκφράστηκε με την πρωτοφανή σύλληψη της προέδρου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων μέσα στο χώρο δουλειάς της. Σε αυτά προστίθενται τα ψηφίσματα της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Χανίων, του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων και Βοηθών Φαρμακείου. Επίσης ψήφισμα καταδίκης εξέδωσαν και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΠΡΟΣΜΕΚΑ» (πρόκειται για το συνεταιρισμό αλουμινοκατασκευαστών Χανίων».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org