Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προσφέρουν στο ΚΚΕ

-- Κρατώντας άσβεστη τη μνήμη των γονιών μας και των αδελφών της μάνας μας, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 3.000 ευρώ.

Π.Ν. και Α.Ν.

-- Στη μνήμη των γονιών μας, Σάρας και Θωμά Ιωαννίδη, του γαμπρού και συζύγου, Στεφάνου Αρβανιτίδη, προσφέρουμε 2.000 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του κόμματος στη ΝΕ Δράμας.

Σόλων, Κούλα και Δήμητρα Ιωαννίδου Αρβανιτίδου.

-- Ο σ. Αντώνης Παπασταθόπουλος προσφέρει, στο ΚΚΕ, 1.200 ευρώ (4η δόση), μέσω της ΚΟ Μεσσηνίας.

-- Ο σ. Αμπελιώτης Παύλος, παλαίμαχος ναυτεργάτης και στέλεχος της θρυλικής ΟΕΝΟ, από το Κάρντιφ της Αγγλίας προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ναυτεργατών.

-- Για την ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ, στην οικονομική εξόρμησή του, προσφέρουμε 1.000 ευρώ, οι Α.Κ. και Α.Β.

O αγωνιστής Κώστας Λέκκας, από τη Νέα Υόρκη, προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 1.000 δολαρίων ΗΠΑ.

-- Η σ. Ειρήνη Ζεγκίνη πρόσφερε στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ, στη μνήμη του συζύγου της ΜΠΑΜΠΗ ΖΕΓΚΙΝΗ, 400 ευρώ. Το ΔΣ του Σπιτιού του Αγωνιστή ευχαριστεί θερμά, για τη σταθερή στήριξη του κοινωνικού μας έργου, από τη σ. Ε. Ζεγκίνη

-- Για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρω 100 ευρώ στην αξέχαστη μνήμη της γυναίκας μου, Αγγελικής, και της κόρης Μαρίας.

Χ.Α.

-- Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών Στέλιου και Ζωής Αγαθαγγέλου, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Λιβαδειάς.

Οι κόρες τους Βασιλική-Φωτεινή

-- Ο Απόστολος Παππάς, στη μνήμη του ανιψιού του ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΠΑ, πρόσφερε 300 ευρώ στην Οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

-- Στον αγαπημένο μου σύντροφο, σύζυγο, 40 χρόνια τώρα, ΓΕΩΡΓΙΟ Ι. ΚΑΤΣΙΕΡΗ που έφυγε για πάντα, τον αγαπημένο μου ανθρωπιστή Κομμουνιστή. Στη μνήμη του προσφέρω 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, Ουρανία Κατσιέρη - Καφαντάρη.

Για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη

Η Οργάνωση ΑΣΟΕΕ της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση στη σχολή, την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, με θέμα «Οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου. Ομιλητής θα είναι ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την Οχτωβριανή Επανάσταση

Εκδηλώσεις για τα 95 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση προγραμματίζουν μια σειρά Οργανώσεις της ΚΝΕ μέσα στο Δεκέμβρη. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα, Κυριακή

-- Αργυρούπολη, 7 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ. Ομιλητής ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

-- Καλλιθέα, 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του 1ου δημοτικού διαμερίσματος (Πλάτωνος 24). Ομιλητής ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Λάρισα, εκδήλωση των ΟΒ Επισιτισμού με ομιλητή τον Β. Καράμπαλη, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ, και των ΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμπορίου, με ομιλήτρια την Χ. Μεγδάνη, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ.

-- Γιάννουλη Λάρισας, στις εργατικές κατοικίες. Ομιλήτρια η Λ. Τσιμπλίδου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Τρίτη, 18 Δεκέμβρη

-- ΤΕΙ Πειραιά, 1 μ.μ., αμφιθέατρο Α011. Ομιλητής ο Γιάννης Πατσής, Γραμματέας Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- ΤΕΙ Αθήνας, 1 μ.μ., αμφιθέατρο ΣΑΕΤ. Ομιλητής ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Λάρισα, εκδήλωση της ΟΒ Οικοδόμων. Ομιλητής ο Γ. Βαλόζος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Τετάρτη, 19 Δεκέμβρη

-- Παιδαγωγικά Αθήνας, αίθουσα ΥΑ2. Ομιλητής ο Στ. Σκουλής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Φιλοσοφική Αθήνας, 3 μ.μ., αίθουσα 44. Ομιλητής ο Γ. Πατσής, Γραμματέας της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Πολιτιστικές πρωτοβουλίες των Οργανώσεων

Βδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση Χαλκίδας - Θήβας της ΚΝΕ, από αύριο Δευτέρα έως και την Κυριακή 23 Δεκέμβρη. Ολες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στην παραλία της Χαλκίδας, όπου θα λειτουργεί καθημερινά και έκθεση βιβλίου από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με προβολές ταινιών, από αύριο έως και την Πέμπτη στις 8 μ.μ., ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: 17 Δεκέμβρη - «Ελα να δεις», 18 Δεκέμβρη - «Ο μεγάλος δικτάτωρ», 19 Δεκέμβρη - «Τα πέτρινα χρόνια», 20 Δεκέμβρη - «Ο Πολ, ο Μικ και οι άλλοι».

Ακολουθεί την Παρασκευή, 21 Δεκέμβρη, η κεντρική πολιτική εκδήλωση, στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη θα γίνει εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά και την Κυριακή 23 Δεκέμβρη το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα κλείνει με γλέντι της Νομαρχιακής Οργάνωσης Χαλκίδας - Θήβας, στη 1 το μεσημέρι.

Οι μαθητές πάνε θέατρο

Οι μαθητικές Οργανώσεις της Αττικής της ΚΝΕ θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Το φως που (πάντα) καίει», του Κώστα Βάρναλη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κολοβού, την Πέμπτη 27/12, στις 12 το μεσημέρι, στο «θέατρο της Ημέρας» (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι - στάση ΜΕΤΡΟ Πανόρμου). Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές για τη γέννηση, την ανάπτυξη της θρησκείας και το ρόλο της σήμερα. Δηλώσεις συμμετοχής στις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε κάθε περιοχή και στο τηλέφωνο 694.2693.007.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Εκδήλωση για τα 95 χρόνια από την Οχτωβριανή επανάσταση, διοργανώνουν η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ και η ΝΟ Φλώρινας της ΚΝΕ, αύριο Δευτέρα 17/12, στις 8 μ.μ., στο «ΓΙΑΖΙ».
  • Εκδήλωση - παρουσίαση της πρότασης του Κόμματος για τον αγροτικό τομέα της οικονομίας, αύριο Δευτέρα 17/12, από την ΚΟ Ιεράπετρας του Κόμματος, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Μαρία Λιουδάκη». Θα μιλήσει ο Γ. Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στη ΣΕΛΕΤΕ θα περιοδεύσει την Τρίτη 18/12, στις 11 π.μ., η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πολιτικές - πολιτιστικές δραστηριότητες στον Πειραιά

Πλαισιώνουν την έκθεση βιβλίων από τη «Σύγχρονη Εποχή»

Η Αχτιδική Επιτροπή του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ της Α' Πειραιά διοργανώνουν έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» με προσφορές για τις γιορτές, από σήμερα Κυριακή 16 Δεκέμβρη μέχρι το Σάββατο 5 Γενάρη, στον πρώτο όροφο των Γραφείων της ΝΕ Πειραιά (προθάλαμος αίθουσας εκδηλώσεων). Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε απόγευμα 6 μ.μ. - 9 μ.μ. Τις Κυριακές 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Σήμερα Κυριακή 16/12, στις 6.30 μ.μ., εγκαίνια της έκθεσης με εκδήλωση για τα 95χρονα από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση. Θα μιλήσει ο Δ. Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα προβληθεί βίντεο.
  • Την Κυριακή 23/12, από τις 10.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ., αφηγήσεις παιδικών βιβλίων - δραστηριότητες για παιδιά.
  • Την Πέμπτη 27/12, στις 6.30 μ.μ., προβολή της ταινίας «Ο αληθινός φασισμός».
  • Το Σάββατο 5/1, στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «Η Γερμανική επανάσταση - Η δημοκρατία της Βαϊμάρης» - Κλείσιμο έκθεσης.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Εκκληση για οικονομική ενίσχυση

Εκκληση για στήριξη του έργου της απευθύνει η «Δημοκρατική Μέριμνα». Οπως σημειώνει, στα χρόνια της ύπαρξής της, βοήθησε με κάθε τρόπο τα θύματα των πολιτικών διώξεων, τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αλλά σήμερα καλείται να βοηθήσει και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που η κρίση άφησε κυριολεκτικά στο δρόμο. Για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της, ζητά τη βοήθεια οποιουδήποτε μπορεί να συνδράμει στην οικονομική εξόρμηση που υλοποιεί ενόψει και των γιορτών των Χριστουγέννων. Οι προσφορές γίνονται δεκτές στα γραφεία της, Ακαδημίας 78 (τηλ. 210.3822.776) και στην Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό 129,592361-13.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εκδηλώσεις για τον Κόκκινο Οκτώβρη

Συνεχίζονται σε πόλεις της Γερμανίας οι εκδηλώσεις για την Οχτωβριανή Επανάσταση, από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σήμερα Κυριακή πραγματοποιούνται δύο τέτοιες εκδηλώσεις:

  • Στις 6 μ.μ. στους χώρους της ελληνικής κοινότητας, Mittel str. 33 στο Βερολίνο.
  • Στις 6.30 μμ, στο «Eine Welt Haus», Schwanthalerstr. 80, στο Μόναχο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα γραφεία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ και ΕΥΒΟΙΑΣ του ΚΚΕ, όπως και της ΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΘΗΒΑΣ μεταφέρθηκαν πλέον σε νέα διεύθυνση στην οδό ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 10Α στην πλατεία Αγοράς, Χαλκίδα, TK 34100. Ισχύουν τα τηλέφωνα 22210.82680, 22210.21680 και FAX 22210.81166.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΖΩΤΟΣ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΖΩΤΟΣ
2ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΖΩΤΟΥ και της ΙΟΥΛΙΑΣ ΖΩΤΟΥ, που συμπληρώνονται 19 και 16 χρόνια, αντίστοιχα, από το θάνατό τους, ο γιος τους Κώστας, η νύφη τους Πολυξένη και τα εγγόνια Αλκιβιάδης και Ιουλία, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ροδοτοπίου Ιωαννίνων.


ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ
ΝΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας

Κλιμάκιο του Κόμματος έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων

Δύο περιστατικά τρομοκρατίας μέσα σε μια βδομάδα σε βάρος τεσσάρων μελών της ΚΝΕ από αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι την προηγούμενη βδομάδα, συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας με δύο ασφαλίτες, σταμάτησε και έφραξε το δρόμο σε δύο μέλη της ΚΝΕ που περπατούσαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Παρά το ότι έγινε ταυτοποίηση των στοιχείων τους, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, τα δύο μέλη της ΚΝΕ οδηγήθηκαν στο τμήμα για να γίνει εκ νέου εξακρίβωση στοιχείων.

Καταγγέλλεται, επίσης, πως την Τετάρτη 12/12 στην περιοχή του Εβραϊκού Νεκροταφείου, περιοδεία μελών της ΚΝΕ με τον «Ρ» για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος διακόπηκε από δύο συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας με εφτά αστυνομικούς εκ των οποίων οι πέντε φορούσαν μαύρους σκούφους που έψαχναν υπόπτους για κλοπή. Μολονότι τα δυο μέλη της ΚΝΕ είχαν στα χέρια τους τον «Ρ» και επέδειξαν τις αστυνομικές ταυτότητες, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εκ νέου έλεγχο των στοιχείων, ενώ τους έγινε και έλεγχος των προσωπικών τους αντικειμένων.

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενοχλεί ιδιαίτερα την αστική τάξη και τους μηχανισμούς της. Οτι η επιθετικότητα του αστικού κράτους, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας και καλεί την εργατική τάξη και το λαό να καταδικάσουν τις παραπάνω τρομοκρατικές πρακτικές. Παρέμβαση για το ζήτημα έγινε από κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org