Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η «ΑΥΓΗ», το ψέμα και η κακοήθεια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το ψέμα έχει γίνει από καιρό ένα από τα βασικά εργαλεία της αρθρογραφίας στην «ΑΥΓΗ» και της πολιτικής δράσης του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια ευτελούς εξυπηρέτησης πρόσκαιρων πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ειδικά όταν αναφέρονται στο ΚΚΕ και τις θέσεις των κομμουνιστών, το ψέμα πάει σύννεφο. Τους έχουμε συνηθίσει, όμως, και κατανοούμε ότι για να επιπλεύσει ο οπορτουνισμός έχει ανάγκη και το ψεύδος.

Οταν, όμως, στην εφημερίδα παρουσιάζονται ψεύτικα ρεπορτάζ, όταν δηλαδή υποτίθεται ότι μεταφέρονται πραγματικά γεγονότα, τα οποία ή δεν έχουν γίνει ή έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με απλό ψέμα, αλλά με κακοήθεια και χυδαία ανηθικότητα με πατέντα.

Χτες η «ΑΥΓΗ», παρουσιάζοντας το ρεπορτάζ της Βουλής για τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, με το οποίο, εκτός των άλλων, η κυβέρνηση διατηρούσε σε ισχύ τη δυνατότητα των μεγαλοεκδοτών να εκπίπτουν το 2% του τζίρου τους χωρίς να παρουσιάζουν καν παραστατικά, έχει υπότιτλο «Σιωπή ΚΚΕ για το 2%» και γράφει: «Σημειώνεται ότι ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής δεν αναφέρθηκε στο 2% προς τους εκδότες», αφήνοντας να λειτουργήσουν διάφοροι συνειρμοί σε βάρος του Κόμματος.

Η πλήρης αθλιότητα δε χρειάζεται τη δική μας απάντηση. Αρκούν τα πρακτικά της Βουλής, από τα οποία αντιγράφουμε:

Αναφορά πρώτη: «Είναι προς το δημόσιο συμφέρον, η απαλλαγή του 2% από τις επιχειρήσεις ραδιοτηλεόρασης και Τύπου, χωρίς παραστατικά, από τα ακαθάριστα εισοδήματα που έχουν;».

Αναφορά δεύτερη: «Αυτό σημαίνει - σύμφωνα με ένα σημείωμα που πήραμε από ορισμένους συμπολίτες μας - ότι το ποσό αυτό ανέρχεται στα 100.000.000 ευρώ - απώλεια του Κρατικού Προϋπολογισμού».

Αναφορά τρίτη: «Είναι, (αν) θέλετε, αυτό το δέσιμο που έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα με τα τηλεοπτικά και το γραπτό Τύπο, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μία ακόμα προεκλογική συναλλαγή με άγνωστο το τι ακριβώς κρύβεται από πίσω».

Αναφορά τέταρτη: «Εμείς, κύριε υπουργέ, λέμε ότι πρέπει να πάρετε πίσω την παράγραφο 2 που φέρατε στην τροπολογία αυτή, γιατί πραγματικά φωνάζει. Είναι χαριστική».

Κι όμως, η τόσο συγκεκριμένη και χωρίς την παραμικρή περικοκλάδα απαίτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, να αποσυρθεί η τροπολογία επειδή «φωνάζει» και επειδή είναι «χαριστική», μεταφέρθηκε στην «ΑΥΓΗ» ως ...«σιωπή του ΚΚΕ για το 2%».

Τα αποσπάσματα από τα πρακτικά της Βουλής, τα αφιερώνουμε σε όσους αναγνώστες της «ΑΥΓΗΣ» και οπαδούς του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακόμα αυταπάτες για το πού μπορεί να φτάσουν ο οπορτουνισμός και οι φορείς του.

Θέλουν εργαζόμενους ραγιάδες

Νέα έρευνα επιχείρησε να κάνει η διοίκηση του ΟΤΕ στους εργαζόμενους της επιχείρησης, πριν από λίγες μέρες. Η έρευνα - που θα διεξήγαγε η εταιρεία QED - φέρει τον τίτλο «Ερευνα ικανοποίησης εργαζομένων ΟΤΕ» και περιέχει 41 προτάσεις, τις οποίες κλήθηκαν να αξιολογήσουν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιώντας την κλίμακα 1 (διαφωνώ απόλυτα) μέχρι το 5 (συμφωνώ απόλυτα).

Το περιεχόμενο των προτάσεων καλλιεργεί τον «κοινωνικό εταιρισμό», αλλά και την «τρομοκρατία»: «Είμαι περήφανος που δουλεύω για τον ΟΤΕ», «Πιστεύω στους στόχους του ΟΤΕ», «Μη ικανοποιητική προσωπική απόδοση δεν γίνεται αποδεκτή στον ΟΤΕ», είναι μερικές από αυτές τις προτάσεις. Με πιο χαρακτηριστική για τους στόχους της εργοδοσίας την εξής πρόταση: «Υπάρχουν ξεκάθαρες συνέπειες για όσους δρουν ενάντια στις αρχές και αξίες του ΟΤΕ»!

Πρόκειται για μια μεθόδευση, που ακολουθεί την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και του χτυπήματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων (έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ). Αποτελεί προσπάθεια της εργοδοσίας να καλλιεργήσει τη συνείδηση ότι όποιος αρνείται να υποταχθεί είναι ξένο σώμα. Να σημειωθεί ότι ανάλογη έρευνα επιχειρήθηκε να γίνει και πριν από δύο χρόνια. Το γεγονός ότι η εργοδοσία επανέρχεται δείχνει και την αποφασιστικότητά της, με κάθε μέσο να δημιουργήσει συνείδηση ραγιά στους εργαζόμενους, όρος αναγκαίος για την απρόσκοπτη αύξηση της κερδοφορίας της. Σ' αυτές τις συνθήκες, η επαγρύπνηση των εργαζομένων παραμένει επιτακτική ανάγκη...

Αλχημείες για να κρύψουν τις πομπές τους

Στις γνωστές αλχημείες καταφεύγει πάλι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και με αφορμή την αύξηση που προβλέπεται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από την 1/5/2009, κάνει λόγο για σωρευτική αύξηση τη διετία 2008-2009 κατά 12,41%. Παλιά τα κόλπα της πλειοψηφίας για να κρύψει τις πομπές της. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι την ίδια «αριθμητική» της σωρευτικής αύξησης και όχι της ετήσιας πραγματικής χρησιμοποιεί και ο ΣΕΒ για να δείξει πόσο γαλαντόμος είναι προς τους εργάτες. Οι δύο πλευρές συμπίπτουν στην επιχειρηματολογία γιατί εξυπηρετούν τους ίδιους στόχους. Πώς δηλαδή θα κρατήσουν στον πάγο της μιζέριας των μισθούς των εργαζομένων και στη θαλπωρή της κερδοφορίας τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Αλλά εκτός από τις αλχημείες υπάρχουν τα δεδομένα. Και αυτά μαρτυρούν ότι ο εργάτης και ο υπάλληλος το 2008 πήραν μόλις ένα ευρώ αύξηση στο μεροκάματο. Για δε το 2009, τους τέσσερις πρώτους μήνες δεν πήραν ούτε ένα λεπτό αύξηση. Ετσι, η αύξηση κατά 5,5% το μήνα Μάιο πάνω στα κατώτερα μεροκάματα, σημαίνει μεσοσταθμική ετήσια αύξηση μόλις κατά 3,66%. Ετσι σήμερα ο κατώτερος μισθούς διαμορφώνεται στα 739,56 ευρώ μικτά και το κατώτερο μεροκάματο στα 33,04 ευρώ μικτά. Αυτά είναι τα σπουδαία έργα που προσφέρει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στους εργαζόμενους και οι υπηρεσίες της στους βιομήχανους. Αξιος ο μισθός της!

Καταδικάστε τους πολιτικά

Μάρτυρας της αποθέωσης του φαρισαϊσμού έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός, με αφορμή την υπόθεση Παυλίδη, που κι αν ακόμα δεν υπήρχε ίσως ο δικομματισμός θα έπρεπε να την εφεύρει για να αποπροσανατολίσει το λαό, ιδιαίτερα μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών. Χρήσιμο και βολικό, εν μέσω κρίσης, με τα προβλήματα για το λαό να γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα, η συζήτηση να περιστρέφεται στο ποιος και αν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, στο αν οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση και στη συνέχεια ποιων η «συνείδηση» παρεξέκλινε της γραμμής και οδηγήθηκε στο λευκό.

Οι πρωταγωνιστές αυτού του άθλιου θιάσου για να δικαιολογήσουν το ρόλο τους προτάσσουν την αγωνία τους για το τρωθέν κύρος του Κοινοβουλίου, το οποίο τάχα πρέπει να αποκατασταθεί. Μηδέ εξαιρουμένου και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Περίλυπος ο Αλ. Τσίπρας χτες μίλησε για «εξευτελισμό» της Βουλής και πρότεινε «λύσεις» ώστε να πάψει να «εξευτελίζεται» ο ναός της αστικής δημοκρατίας. «Λύσεις», όπως να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών...

Γραμματείς και φαρισαίοι, εμπαίζουν το λαό. Κανένας νόμος δεν μπορεί να σταματήσει τα σκάνδαλα. Το σύστημά τους και η πολιτική τους είναι το εκτροφείο τους. Η σαπίλα του είναι το ιδανικό περιβάλλον για τα κάθε είδους τρωκτικά. Αυτή η Βουλή, όπως και προηγούμενες, δεν περίμενε τον Παυλίδη για να χάσει το κύρος της. Στα μάτια του λαού είναι έκθετη γιατί νομοθέτησε σωρηδόν αντιλαϊκές - αντεργατικές αποφάσεις.

Είναι ώρα όμως οι αποδέκτες όλης αυτής της «ηχορύπανσης» περί σκανδάλων να μιλήσουν δυνατά. Η δική τους ζωή άλλα αναδεικνύει σε κύρια. Την ανεργία, τη φτώχεια, το εισόδημα που εξανεμίζεται πριν μπει στην τσέπη, την υγεία και την παιδεία που δεν μπορούν να απολαύσουν, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί, ακόμα κι αν όλα λειτουργούσαν ρολόι όσον αφορά στη διερεύνηση των σκανδάλων που γίνονται γνωστά και στην τιμωρία των εμπλεκόμενων σ' αυτά. Γιατί το μεγαλύτερο απ' όλα τα σκάνδαλα θα εξακολουθούσε να υπάρχει: Η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, η πολιτική που σε ευρωενωσιακό επίπεδο συνομολογείται από τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Σ' αυτό το σκάνδαλο ενέχονται όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που ασπάζονται τον «ευρωμονόδρομο».

Μπροστά στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ για όλα αυτά θα συζητήσει όσο πιο πλατιά μπορεί με το λαό. Συζήτηση που αντικειμενικά καταλήγει στην ανάγκη ψήφου αντίθεσης και καταδίκης της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Ο λαός να μην επιτρέψει τον αποπροσανατολισμό του. Με κριτήριο τη ζωή του να αντιστοιχήσει τη δυσαρέσκειά του με την ψήφο του και να την εμπιστευτεί στο μόνο κόμμα που αποδεδειγμένα δε θα την προδώσει, δε θα την ξεπουλήσει, αλλά θα την αξιοποιήσει για την πιο αποτελεσματική υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων. Να την εμπιστευτεί στο ΚΚΕ. Είναι η μόνη επιλογή για την οποία δε θα μετανιώσει.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ

Το πρόβλημα της δημόσιας υγείας...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΧΙ ΚΑΝΕΙΣ δεν αισθάνεται ασφαλής και καμία εμπιστοσύνη δεν έχει στους κάθε λογής οργανισμούς ή στα υπουργεία για την υπόθεση της «γρίπης των χοίρων»!

Σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο. Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.

Γιατί αυτό προκαλεί ...απορία στους κυβερνώντες δηλαδή; Περίμεναν ότι οι θεσμοί τους χαίρουν της εμπιστοσύνης των πολιτών;

Ο μέσος Ελληνας δεν είναι βέβαια γιατρός, πόσο μάλλον επιδημιολόγος, αλλά δεν είναι και ανόητος.

Και είναι βέβαιος για ένα και μόνο πράγμα. Πως όλοι αυτοί δεν έχουν ως πρώτιστο κριτήριο την δημόσια υγεία. Το έχουν αποδείξει περίτρανα...

Κάποιοι θέλουν να πουλήσουν φάρμακα, κάποιοι να πουλήσουν «περίθαλψη», κάποιοι άλλοι - διεθνείς οργανισμοί - να πουλήσουν «προστασία από την γρίπη» και κάποιοι άλλοι απλά να ...«πουλήσουν μούρη»!

Προφανώς στους τελευταίους συμπεριλαμβάνεται και ο υπουργός μας της Υγείας, ο Δ. Αβραμόπουλος, με τις σιβυλλικές δηλώσεις περί κρούσματος που πιθανόν θα έχουμε τις επόμενες μέρες...

Βλέπετε και ο πολιτικαντισμός είναι παμφάγος. Καταναλώνει οτιδήποτε προκειμένου να επιτύχει τον εντυπωσιασμό.

«ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ» ΔΕΝ αποδέχεται το Ισραήλ από το πόρισμα του ΟΗΕ σύμφωνα με το οποίο ευθύνεται για θανατηφόρα περιστατικά στην Λωρίδα της Γάζας. (Ενα πόρισμα που ούτε ...τα μισά δεν λέει από όσα κάνουν).

Δεν βλέπουμε όμως κανέναν διεθνή πανικό. Δεν ακούμε δηλώσεις περί προσβολής των Ηνωμένων Εθνών και παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου. Δεν διακρίνουμε καμία ευαισθησία του ...πολιτισμένου δυτικού κόσμου.

Προφανώς η ...ευαισθησία ποικίλλει ανάλογα με το ποιος είναι αυτός που παραβιάζει (καταφανώς) το διεθνές δίκαιο. Αφήνουμε που και η ίδια η έννοια αυτού του δικαίου, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ...ελαστικότητας.


Γρηγοριάδης Κώστας

Βρε, τον Μηλιό!...

Γρηγοριάδης Κώστας

Πρέπει να βραβευτεί εκείνος που θα ξεχωρίσει στις ομιλίες ή σε γραπτά του Γ. Μηλιού, πού τελειώνει ο οπορτουνιστικός λόγος και πού αρχίζει ο λόγος του προβοκάτορα. Τα όρια είναι πολύ συγκεχυμένα...

Ετσι έγινε και προχτές στο Πολυτεχνείο, όπου ο Μηλιός μίλησε μαζί με τον Τσίπρα. Και κατηγόρησε το ΚΚΕ (αυτόν το ρόλο παίζει ο Μηλιός) ότι το Δεκέμβρη που πέρασε το ΚΚΕ είπε ότι στην αληθινή εξέγερση δε θα σπάσει ούτε ένα τζάμι.

Είναι τόσο ...επαναστάτης ο Μηλιός, που εξεγέρθηκε! Και πήγε να αποδείξει ότι το ΚΚΕ του 1921 ήταν επαναστατικό, ενώ τώρα έχασε την επαναστατικότητα που είχε στο παρελθόν! Ναι, ο Μηλιός τα είπε αυτά... Και ως γνωστόν, είναι και ο Μηλιός συνιστώσα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...

Και μετά φωνάζουν που τους λέμε ότι χαϊδεύουν τα αυτιά των κουκουλοφόρων! Κουκούλα και πέτρες για τις τζαμαρίες! Αυτό είναι το νέο «επαναστατικό υποκείμενο»! Αυτό ταυτίζουν με το κίνημα της νεολαίας! Μαζί με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ!

Πού βρήκαν οι Μηλιοί το ανάστημα να κατηγορούν το ΚΚΕ για έλλειψη επαναστατικότητας; Κι όμως έχουν αυτό το θράσος! Κι ας είναι βέβαιο ότι με τις τέτοιες τοποθετήσεις, σαν του Μηλιού, θα είναι σύμφωνες και οι υπηρεσίες που κατευθύνουν κουκουλοφόρους να σπάζουν βιτρίνες, για να νιώθει καλά η αστική εξουσία. Οι δήθεν αντιεξουσιαστές λουστραδόροι του συστήματος.

Το πρόβλημα, λέμε και πάλι, βρίσκεται στην ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Επαίρεται, που χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων.

Ανησύχησαν όσοι επιδιώκουν την υποταγή

Η οργάνωση των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις συναφείς επιχειρήσεις αποκτάει μέρα με τη μέρα γερά ποδάρια σε όλη τη χώρα, προωθώντας την κοινή ενιαία δράση όλων των εργαζόμενων στον κλάδο, ανεξάρτητα από σχέση και μορφή απασχόλησης. Αυτό το καθοριστικό βήμα έκανε χτες το κλαδικό σωματείο και στη Λάρισα, πραγματοποιώντας την πρώτη του Γενική Συνέλευση, πριν τις εκλογές της επόμενης εβδομάδας. Το γεγονός και μόνο ότι οι εργαζόμενοι σ' έναν αχανέστατο κλάδο ξεπερνούν τις πλαστές αντιθέσεις και τους διαχωρισμούς και συνενώνονται με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων σε ένα κοινό σωματείο, με επιθετικό πλαίσιο πάλης, δε θα μπορούσε βέβαια να αφήσει ασυγκίνητο τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους άλλους παρατρεχάμενους που κόπτονται δήθεν για την ενότητα της εργατικής τάξης, ενώ στην πραγματικότητα πασχίζουν για την υποταγή και την ήττα της. Γι' αυτό και η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ έβγαλε αφρούς, κατηγορώντας όσους συσπειρώνονται στο κλαδικό σωματείο σαν «διασπαστές», που επιδιώκουν «κομματικά οφέλη». Το ίδιο ακριβώς μοτίβο επανέλαβαν διάφορες παρατάξεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε κλάδους όπως η ΕΥΔΑΠ, ενώ προς στήριξη της προπαγάνδας της ΟΤΟΕ έσπευσαν - σαν έτοιμοι από μέρες - διάφορες αριστερίστικες ομάδες και ομαδούλες. Αυτοί που κόπτονται για την «ενότητα» της εργατικής τάξης, πρέπει πρώτα και κύρια να απολογηθούν στους εργαζόμενους γιατί αφήνουν συνδικαλιστικά ακάλυπτους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους στις τράπεζες και τις άλλες συναφείς επιχειρήσεις. Γιατί σε Ομοσπονδίες όπως η ΠΟΕ ΟΤΑ αρνούνται να εγγράψουν συμβασιούχους. Αυτοί είναι υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους. Αυτοί υπονομεύουν την πραγματική, ταξική ενότητα των εργαζομένων. Κι επειδή το κλαδικό σωματείο έρχεται να χαλάσει τη σούπα τους, συσπειρώνονται και μ' ένα στόμα επιτίθενται σε όσους παλεύουν να εκφραστεί ενιαία και επιθετικά η φωνή χιλιάδων εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις άλλες επιχειρήσεις.

Προσοχή σε πονηρούς συνειρμούς! Αλλο ΠΑ.Μ.ΜΕ. και άλλο ΠΑΜΕ

Να που στήθηκε νέο κόμμα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, στο οποίο ηγούνται ο Στ. Παπαθεμελής, ο Κ. Ζουράρις και άλλοι, που θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, όπως μας πληροφορούν. Το όνομα αυτού «Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο». Ωστόσο, επιλέγουν να χρησιμοποιούν ως λογότυπο του κόμματος αυτού και ονομασία τα αρχικά ΠΑ.Μ.Μ.Ε. Είναι άραγε αυτό τυχαίο; Γιατί γεννιόνται εύλογα ερωτήματα, αφού ως ονομασία παραπέμπει στο ΠΑΜΕ, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Και ναι μεν μπορεί να πει κανείς ότι οπτικά η γραφή τους δεν είναι ίδια, αλλά στον προφορικό λόγο δεν ξεχωρίζουν. Μήπως λοιπόν οι οργανωτές αυτού του κόμματος αποφάσισαν να επωφεληθούν από το μεγάλο κύρος του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη ή και να δημιουργήσουν συγχύσεις; Μήπως κάποιοι σκέφτηκαν πως τέτοιοι συνειρμοί είναι βολικοί για να σπέρνουν συγχύσεις; Οι στόχοι και οι θέσεις του ΠΑΜΕ, βέβαια, η δράση του, είναι γνωστά, όμως οι αγωνιστές που το στελεχώνουν και οι χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι που συσπειρώνονται σ' αυτό, πρέπει να επαγρυπνούν. Οπως και όλοι οι εργαζόμενοι.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με όπλο το πλαίσιο του ΚΚΕ

Πριν κλείσει ένας χρόνος από την ψήφιση του τελευταίου αντιασφαλιστικού νόμου της ΝΔ, με τον οποίο ενίσχυσε το αντεργατικό οικοδόμημα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης και ενώ εξαιτίας της ίδιας πολιτικής πολλά ταμεία οδηγούνται σε οριακή κατάσταση, εξυφαίνονται νέα σχέδια σε βάρος των εργαζομένων. Εννοείται ότι καθοριστικό ρόλο και στο νέο γύρο, με τη συμβολή όλων των εθνικών κυβερνήσεων, έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Με «εκθέσεις», ανακοινώσεις και πάντα με μπόλικη δόση κινδυνολογίας, η ΕΕ βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος αυτής της επίθεσης.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, η Επερώτηση που κατέθεσε προχτές στη Βουλή, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, είναι μια πρωτοβουλία στον αντίποδα της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, κόντρα στο ρεύμα και στα σχέδια του κεφαλαίου. Οι ανατροπές που επέβαλαν την τελευταία 15ετία στην κοινωνική ασφάλιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα νέα σχέδιά τους, σε συνθήκες κρίσης, σε συνθήκες επέκτασης της ευελιξίας, καθώς αυξάνεται δραματικά η ανεργία και το εισόδημα δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες, θα γίνονται μέρα με τη μέρα ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους.

Η καθήλωση των συντάξεων, οι περικοπές των παροχών σε συνάρτηση με την αύξηση της οικογενειακής δαπάνης για την στοιχειώδη κάλυψη υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης, έχουν μετατραπεί σε βρόχο για πλατιά λαϊκά στρώματα, για τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους μετανάστες. Η κρίση και οι συνέπειές της στο εργατικό εισόδημα και στην απασχόληση, κάνουν ακόμα πιο δυσβάστακτο το βάρος των αντιασφαλιστικών μέτρων για την εργατική λαϊκή οικογένεια και ειδικά στον χώρο της υγείας.

Γι' αυτό η παρέμβαση του ΚΚΕ, πέρα από την αναγκαιότητά της, βάζει στην ημερήσια διάταξη την ανάγκη για ένα αποκλειστικά Καθολικό και Ενιαίο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, υπερασπίζεται με συνέπεια την δημόσια καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση που όμως θα υπηρετεί τις σημερινές λαϊκές ανάγκες. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων και των συνδικάτων. Είναι σύγχρονο πλαίσιο πάλης για όλα τα λαϊκά στρώματα: Τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους μικρούς ΕΒΕ και ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους.

Με αυτό το όπλο, το ΚΚΕ καλεί σήμερα τους εργαζόμενους να μπούνε στη μάχη. Να σηκώσουν μετερίζι αντίστασης και πάλης. Να συγκρουστούν με την στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Γιατί αύριο τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Γιατί η πολιτική της ΝΔ, τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ, οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι δεδομένες και φέρνουν μόνο δεινά για τους εργαζόμενους. Σ' αυτά τα δεδομένα, σ' αυτά τα σχέδια, τα λαϊκά στρώματα μπορούν να απαντήσουν με τον αγώνα τους. Εναν αγώνα, που ταυτόχρονα θα φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Το δρόμο που κριτήριο ανάπτυξης θα είναι οι ανάγκες του λαού, η λαϊκή ευημερία και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ο Μπεγλίτης (Πασόκ)!...

Ρωτήθηκε από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», αν κατατάσσει το ΚΚΕ στα συντηρητικά ή στα προοδευτικά κόμματα της Ευρώπης! Και ο Μπεγλίτης απάντησε: Πρώτο, ότι το ΚΚΕ «είναι όμηρος μιας στρατηγικής που θυμίζει την περίοδο της Τρίτης Διεθνούς». Δεύτερο, ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως προοδευτικό. Διότι «το άλλο σύστημα που επαγγέλλεται το ΚΚΕ αποδείχθηκε, ήδη, αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και παραγωγός φτώχειας και κοινωνικών ανισοτήτων»! Ιμπεριαλιστικό θράσος!...

Μπορεί ο βουλευτής Μπεγλίτης, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να αντιπαρατεθεί με την πολιτική του ΚΚΕ; Δεν μπορεί. Γι' αυτό και δε θέλει. Γι' αυτό και προτιμάει τον πολιτικό λόγο που «σπούδασε» στην ΕΕ (ποιος ξέρει και πού αλλού) και στα χαρτάκια που τους μοιράζει ο Κοτζιάς. Ισως και στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ...

Η πολιτική του ΚΚΕ αγγίζει το λαό, επιβεβαιώνεται. Αυτή φοβούνται οι Μπεγλίτηδες, αυτή φοβάται η άρχουσα τάξη. Γι' αυτούς προοδευτικό είναι: Αύξηση ένα ευρώ, τρίωρα και τετράωρα, τσεκούρωμα του Ασφαλιστικού, 65ωρο, ταμεία φτώχειας. Ο,τι τα πολεμάει, όπως το ΚΚΕ, είναι συντηρητικό. Συντηρητισμός και οι κατακτήσεις στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, που η αντεπανάσταση (καπιταλιστική παλινόρθωση) μετέτρεψε σε ερείπια! Δικά σας είναι τα ερείπια, κύριοι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ! Κι εκεί κι εδώ. Εσάς και της σοσιαλδημοκρατίας (γενικώς) και της ΝΔ (γενικώς) που πηγαίνετε χέρι χέρι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ