Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11356

Κοσμοπλημμύρα στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Θεσσαλονίκη Σκυτάλη στην Αθήνα 13-14-15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Τρίτση»

Λαϊκή πάλη για μέτρα ανακούφισης και για ριζική ανατροπή

Αλέκα Παπαρήγα: Διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης του λαού και ταυτόχρονα δουλεύουμε για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός να προχωρήσει σε ριζική αλλαγή, σε ριζική ανατροπή εκ βάθρων

  • Την ουσιαστική συμφωνία τους στην άμεση ψήφιση και υλοποίηση των νέων μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, καθώς και των αντεργατικών αλλαγών που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, επιβεβαίωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.
  • Κεντρικός άξονας των νέων μέτρων, που θα μείνουν εσαεί, είναι η δραστική μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων κ.ά. Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ. Στόχος είναι να διασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων.
  • Κόκκινη γραμμή μπορούν να βάλουν μόνο οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα με οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες, με αντεπίθεση ενάντια στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ, στα κόμματα που τους υπηρετούν.

ΣΕΛ.  2,    6  -  7

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ
Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα

Διαδηλώσεις έγιναν και σε Αθήνα και άλλες πόλεις


ΣΕΛ.  16  -  17

Καμιά ανοχή

Η δράση των ομάδων των τραμπούκων φασιστοειδών της «Χρυσής Αυγής», με επικεφαλής βουλευτές της που «έκαναν ελέγχους», χτυπώντας μετανάστες βιοπαλαιστές, καταστρέφοντας πάγκους με εμπορεύματα σε πανηγύρι, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της σημερινής με τις βάρβαρες αστυνομικές επιθέσεις υπό τον ύπουλο μανδύα «Ξένιος Ζευς» και την επικίνδυνη προπαγάνδα για «ανακατάληψη της πόλης» και «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη χώρα. Ο λαός δεν πρέπει να ανεχθεί την τραμπούκικη και δημαγωγική δράση της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής», που με επιθέσεις με ρόπαλα και με βάση το χρώμα και τη γλώσσα καθορίζει ποιος είναι νόμιμος πωλητής. Η κυβέρνηση, που στα λόγια καταδικάζει τα «τάγματα εφόδου», έχει την ευθύνη γι' αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα. Ο έλεγχος του εμπορίου είναι στην ευθύνη των αρμόδιων φορέων και για κανένα λόγο δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε φασιστικές συμμορίες και άλλα κυκλώματα.



ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης

ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Κρίσιμη αναμέτρηση η αυριανή απεργία

ΣΕΛ.  19
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΟΖ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΚΕ: Τα μονοπώλια θέλουν δούλους

ΣΕΛ.  14
Α.Σ.Γ.Μ.Ε.
Μπροστά για την υπεράσπιση των παιδιών μας

ΣΕΛ.  21
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την τηλεόραση του «902»

ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΚΕ
Πρωτοβουλίες για το Πάρκο «Α. Τρίτσης»

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ