Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11377

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΜΑΣ
Ολοήμερη δράση τη Δευτέρα ενάντια στα νέα μέτρα

ΣΕΛ.  7

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ στη 1.00 μ.μ. στην Ομόνοια
  • Αλέκα Παπαρήγα: Ο ελληνικός λαός πρέπει να ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες για μεγάλες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Μπλόκο στα μέτρα, αυτό είναι το σύνθημά μας
  • Ολοι στην παναττική πανεργατική στάση εργασίας, την ίδια μέρα, από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ. με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ
  • Νέα ορμή στη μετωπική επίθεση κατά του λαού επιδιώκει να δώσει η συγκυβέρνηση αξιοποιώντας την επίσκεψη της Α. Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα και με χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τις οποίες έβαλε στο στόχαστρο τους αγώνες των εργαζομένων επιμένοντας στην πυγμή της κρατικής καταστολής.
  • ΠΑΜΕ: Με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία απαιτούμε, να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΣΕΛ.  3

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Νέα απεργία και συγκέντρωση τη Δευτέρα

Σε νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας και γενικά στον κλάδο του Μετάλλου, απαντώντας στην επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής των εργατικών αγώνων.


ΣΕΛ.  11

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μπλόκο στα μέτρα

Σε δήλωση για τις εξελίξεις, την επικείμενη επίσκεψη Μέρκελ και τις δηλώσεις Σαμαρά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε:

«Καλούμε τον εργαζόμενο λαό να υψώσει το ανάστημά του τις επόμενες μέρες, με μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη, εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και εναντίον της κυρίας Μέρκελ που επισκέπτεται την Ελλάδα. Σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι να συνδράμει την κυβέρνηση, για να ασκήσει το μέγιστο δυνατό εκβιασμό και τον εκφοβισμό κατά του λαού, ώστε να βάλει κυριολεκτικά φίμωτρο απέναντι στα νέα σφαγιαστικά μέτρα που έρχονται. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες για μεγάλες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Μπλόκο στα μέτρα, αυτό είναι το σύνθημά μας».



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κόβει τη μεταφορά μαθητών

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Και ένοπλες δυνάμεις στην καταστολή

ΣΕΛ.  13
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΝΟΒΟΤΕΛ»
Δεκατέσσερις μέρες απεργίας

ΣΕΛ.  15
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
Διώχνουν ασθενείς

ΣΕΛ.  14
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Επανασύνδεση ρεύματος

ΣΕΛ.  28
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αναδιάρθρωση στα μέτρα των εφοπλιστών

ΣΕΛ.  10
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Νεκρός μεταλλωρύχος και απολύσεις

ΣΕΛ.  20
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ
Την Τετάρτη κατά της φοροληστείας

ΣΕΛ.  6
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ
Ενδοϊμπεριαλιστικός συμβιβασμός

Με ομοφωνία ολοκληρώθηκε, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, κατά την οποία εκδηλώθηκαν έντονες ενδοϊμπεριαλιστικές τριβές, η Σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συγκλήθηκε στη βάση τουρκικού αιτήματος, μετά από τη ρίψη οβίδων από συριακό έδαφος, που πυροδότησαν αλλεπάλληλες επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού, την Πέμπτη, κατά στόχων εντός συριακού εδάφους.


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ