Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Μάρτη 2016 - αριθ. φύλλου: 12379

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια στις 6.30 μ.μ., με αιχμές Ασφαλιστικό, Προσφυγικό και ιμπεριαλιστικό πόλεμο

  • Καλούν ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ. συγκέντρωση στον καταυλισμό προσφύγων στα Διαβατά
  • Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΔΝΤ
Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

ΣΕΛ.  3

Εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων - ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου

Πυκνώνουν οι αρνητικές εξελίξεις στη βάση των αποφάσεων της ΕΕ, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και των άλλων αστικών κομμάτων που συναινούν και στηρίζουν αυτήν την πολιτική.

Επιβεβαιώνεται ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, γεγονός που λειτουργεί τόσο σε βάρος των ίδιων όσο και του ελληνικού λαού.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό και με τα μάτια στραμμένα στη Συρία, ενώ η Αγκυρα βρίσκει έδαφος για να θέτει συστηματικά όλες τις θέσεις της για γκριζάρισμα του Αιγαίου...

  • Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν το Σάββατο το μεσημέρι ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς, στην πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης για το Προσφυγικό, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, μετά από κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων που την ίδια μέρα το πρωί πραγματοποίησαν πλατιά σύσκεψη.

ΣΕΛ.  4   -   9

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επικίνδυνες εξελίξεις

Οι εξελίξεις στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνουν ότι οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα άλλα αστικά κόμματα με τις θέσεις τους βάζουν τον ελληνικό λαό σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Ποια είναι τα δεδομένα; Η Ελλάδα είναι, και με τον πλέον επίσημο τρόπο, χώρα εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Τρόπος διαφυγής στις χώρες που θέλουν να πάνε δεν υπάρχει, εξαιτίας των Συμφωνιών και των Συνθηκών που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και που, ανάμεσα σε άλλα, προβλέπουν και το κλείσιμο των συνόρων.

Η επίσημη - από χτες - εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε συνεργασία με τη FRONTEX στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο είναι μία κίνηση που πλήττει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ανοίγει το δρόμο για συγκυριαρχία στο Αιγαίο και γκριζάρισμα ζωνών που είναι πάγιοι στόχοι της τουρκικής πολιτικής. Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η εξέλιξη των πραγμάτων για τους λαούς, όσον αφορά αυτό το τεράστιο ζήτημα, δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Η ουσία είναι ότι το κουβάρι των αντιθέσεων, της σύγκρουσης συμφερόντων, των σχεδιασμών ιμπεριαλιστικών κέντρων, είναι πολύ μπλεγμένο και στο κέντρο βρίσκονται ο ελληνικός λαός, οι λαοί των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Αιτία για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό είναι οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις όπως η Ρωσία. Με πρόσχημα το Προσφυγικό, ανοίγει το θέμα «Αιγαίο» με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Γιατί, όσοι παραμυθιάζονται πως είναι θετική η παρουσία του ΝΑΤΟ, καλά θα κάνουν να σκεφτούν πως το να βάζεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα, μάλλον είναι πολύ επικίνδυνο για τα πρόβατα... Και μην ξεχνάμε πως τα ΝΑΤΟικά γεράκια που είναι οι καλύτεροι φίλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχουν σχέδια και για άλλες επεμβάσεις σε χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής...

Το ΚΚΕ και την περασμένη Παρασκευή στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κατέθεσε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, που καταδεικνύουν και τις αιτίες του προβλήματος, το πώς θα αντιμετωπιστούν η προσφυγική κρίση και οι μεγάλες προσφυγικές ροές, αλλά και πώς μπορούν να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης και των προσφύγων, αλλά και του ελληνικού λαού, που υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Αρνήθηκε, για άλλη μια φορά, να δώσει συναίνεση σε επικίνδυνους για το λαό μας σχεδιασμούς, στους οποίους ομονοούν, παρά τις διαφορές τους, τα αστικά κόμματα.

Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης κινούνται σε κατευθύνσεις οι οποίες ενισχύουν τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις του σε βάρος των λαών της ΕΕ και των ίδιων των προσφύγων.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα χρειάζεται να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων, μετακίνησης στις χώρες προορισμού τους, ενάντια στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να δυναμώσουν η διεθνιστική αλληλεγγύη, η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Η 8η Μάρτη μάς οπλίζει με συμπεράσματα για τις σημερινές απαιτήσεις της ταξικής πάλης

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην εκδήλωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Αθήνας της ΚΟ Αττικής

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, γυναίκες και άντρες της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών, νέες και νέοι γέμισαν ασφυκτικά το κινηματοθέατρο «Μελίνα» στο Καματερό και το χώρο έξω απ' αυτό, στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα «Η παρέμβαση του ΚΚΕ στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών».


ΣΕΛ.  11   -   14


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Γνήσια ταξική αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

ΣΕΛ.  8
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για το Προσφυγικό

ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ