Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Μάρτη 2001 - αριθ. φύλλου: 7915

ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου

Associated Press

Μάχες στη γειτονική Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με τουλάχιστον τρεις νεκρούς στρατιώτες. Σφοδρές συγκρούσεις, επίσης, και στη Νότια Σερβία. Το ΝΑΤΟ επιμένει στην υποκριτική εμπρηστική πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» και των επεμβάσεων. Φόβοι για γενικότερη ανάφλεξη


ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Πανελλαδική ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δράσης κι αγώνα

Ανακοινώθηκε την Κυριακή από τη Λάρισα η δημιουργία της

Ελπίδα για τον αγρότη και προοπτική για το αγροτικό κίνημα «ανοίγει» η πρωτοβουλία που πήραν στελέχη του αγροτικού κινήματος για τη δημιουργία ενωτικής αγωνιστικής συσπείρωσης, η οποία θα οργανώνει και θα συντονίζει την πάλη της αγροτιάς σε πανελλαδικό επίπεδο. Στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας που συγκροτήθηκε και ανακοινώθηκε, προχτές Κυριακή, μετά το συλλαλητήριο για το Κιλελέρ στη Λάρισα, συμμετέχουν αγροτικά στελέχη από όλη την Ελλάδα που ανήκουν σε διάφορα πολιτικά κόμματα και δυνάμεις.

Οπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, η πανελλαδική αγροτική συσπείρωση δεν είναι μόνο «απαίτηση των καιρών», αλλά προπάντων είναι «προσταγή του μέλλοντος», αφού η δημιουργία της θα δώσει προοπτική στο κίνημα που αγωνίζεται για:

  • Την παρεμπόδιση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στον αγροτικό τομέα, που οδηγούν στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων ισχυρών του χρήματος, των νεοτσιφλικάδων.
  • Την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής.
  • Την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού μας.

ΣΕΛ.   12  -  13

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
«Οχι» στο νέο τρομο-νόμο

Με βάση τα όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, αλλά κυρίως με την απόλυτη πεποίθηση πως ο συγκεκριμένος τρομο-νόμος έρχεται στη χώρα μας για να ενισχύσει τους κατασταλτικούς και διωκτικούς μηχανισμούς και να συρρικνώσει στο ελάχιστο τις ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες, κινήθηκαν, τόσο οι δύο βασικές εισηγήσεις, όσο και οι δεκάδες ουσιαστικές παρεμβάσεις, κατά τη χτεσινή εκδήλωση για τον τρομο-νόμο της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» στο θέατρο «Καρέζη». Δημιουργήθηκε πλατιά ανοιχτή επιτροπή αγώνα, με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων μαζικών φορέων, πολιτικών δυνάμεων, κινήσεων και παραγόντων, η οποία τις επόμενες μέρες θα συνέλθει για να καταλήξει στο πρόγραμμα δράσης της.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
Πολύ αργά για τον Παναγιώτη

Περίσσεψε η υποκρισία από την κυβέρνηση για το χαμό του παιδιού και τους γονείς του, που είχαν μια ελπίδα με τη μετάβαση στο εξωτερικό, η οποία, τελικά, δεν έγινε δυνατή


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πρόβλημα κοινωνικό και πολιτικό

Τα σχέδια της κυβέρνησης είναι να φορτωθούν τα βάρη της Κοινωνικής Ασφάλισης στους εργαζόμενους και να τη μετατρέψουν σε ατομική τους ευθύνη, ενώ είναι πρόβλημα κοινωνικό και πολιτικό, τόνισε σε συγκέντρωση ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ



ΕΛΒΕΤΙΑ
Ηχηρό «ΟΧΙ» στην ΕΕ

Ανατρέποντας πάλι προγνωστικά και δημοσκοπήσεις οι Ελβετοί ψηφοφόροι επανέλαβαν χτες την άρνησή τους, και μάλιστα μ' ένα συντριπτικό 77%, στην ένταξη της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση


ΣΕΛ.  19
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
«Διεκδικούμε την πόλη μας»

Εντονο ενδιαφέρον προκάλεσε η ημερίδα με θέμα «Αθήνα - Διαφημιστικός Σκουπιδότοπος», που διοργάνωσε η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»


ΣΕΛ.  23
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
Νεκρός μεταλλεργάτης

Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες ήταν ο θλιβερός απολογισμός από έκρηξη σε πλοίο, κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών στους Αγ. Θεοδώρους. Καταγγελίες για υπολείμματα αερίων, παρά τη βεβαίωση «γκαζ φρι»


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ