Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10328

60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ
Σήμερα στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού

Η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, με αφορμή τα 60χρονα του ΝΑΤΟ, τα 10 χρόνια από τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και την επέτειο από την επέμβαση στο Ιράκ.


ΣΕΛ.  9

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΕΝΩΣΗΣ για να είναι ισχυρός ο λαός

ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός έχει συμφέρον από μια όσο γίνεται πιο αποδυναμωμένη ΕΕ, για να είναι ο ίδιος ισχυρός. Αυτό πρέπει να το εκφράσει με καθημερινή δράση ενάντια στην ΕΕ και στις ευρωεκλογές

«Εκεί που θα συμφωνήσουν σίγουρα είναι η επίθεση σε βάρος όλων των λαών, η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Ολα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια και όλα αυτά που προγραμματίζουν να έρθουν μπροστά μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι συνέπειες και τα επακόλουθα της Συνθήκης του Μάαστριχτ». Αυτά δήλωσε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι βραδινές δηλώσεις των ιθυνόντων της επιβεβαιώνουν πλήρως αυτήν την εκτίμηση, αφού οι «27» ομονοούν στην ενίσχυση του ευρωοικοδομήματος και των μονοπωλίων, επιμένοντας στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και της Στρατηγικής της Λισαβόνας, με νέα επίθεση στα εισοδήματα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με επίκεντρο τη διαβόητη «ευελφάλεια», επαναβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητά τους να μη χαλαρώσουν την επίθεση κατά των λαών. Στο ίδιο μήκος κύματος, και οι αναφορές του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη να προκύψει μια ισχυρότερη ΕΕ.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Ενιαίος αγώνας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Η συσπείρωση στο πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων και η μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία, στις 2 Απρίλη, με το ΠΑΜΕ είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση στις αλλεπάλληλες προκλήσεις της κυβέρνησης, των εργοδοτών και των κομμάτων τους, που κορυφώθηκαν με το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο. Αυτό επισημαίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, που χτες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Θετικά είναι τα μηνύματα από τόπους δουλειάς, όπου, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, αναπτύσσονται αντιστάσεις στα εργοδοτικά σχέδια, σπάζοντας το κλίμα συναίνεσης που προσπαθούν να καλλιεργήσουν εργοδότες - ΓΣΕΕ.


ΣΕΛ.  12  -  13,   16  -  17


ΛΑΪΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
Δεκαοκτώ ΚΚ συνυπογράφουν την κοινή ανακοίνωση

ΣΕΛ.  3
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Επανειλημμένα κρούσματα διακρίσεων σε βάρος του ΚΚΕ

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.


ΣΕΛ.  3
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΚΕ
Κάλεσμα αγωνιστικής ταξικής ενότητας σε μετανάστες

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ
Οι κάμερες να ξηλωθούν εδώ και τώρα

ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αλλαγές για την «πράσινη» κερδοφορία του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ