ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αλέκα Παπαρήγα στο Βελιγράδι

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφτεί το Βελιγράδι στις 23 και 24 Μάρτη 2009, μετά από πρόσκληση του «Φόρουμ Βελιγραδίου για τον κόσμο των ίσων». Η αντιπροσωπεία θα πάρει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη που οργανώνουν το Φόρουμ Βελιγραδίου και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, με αφορμή τα 10 χρόνια από τον εγκληματικό βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στη διάσκεψη, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή αντιπρόσωποι από αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και φορείς 45 χωρών. Κατά την παραμονή της στο Βελιγράδι, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Σερβικής Βουλής, το Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, το Κόμμα των Σέρβων Κομμουνιστών, τον Ζιβαντίν Γιοβάνοβιτς, πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, ενώ θα επισκεφτεί τον τάφο του πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ
Σήμερα το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού

Η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Από παλαιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ
Από παλαιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ
Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, σήμερα Παρασκευή 20 Μάρτη στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο της καμπάνιας ενάντια στο ΝΑΤΟ, με αφορμή τα 60χρονά του, καθώς και τα 10 χρόνια από τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την επέτειο από την επέμβαση των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους στο Ιράκ. Στη συγκέντρωση, θα χαιρετίσει ο Ντραγκομίρ Βουσίτσεβιτς (πρώην πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα).

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό σε διαρκή, με υπομονή και επιμονή, αγώνα για:

-- Τη διάλυση του ΝΑΤΟ.

-- Την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

-- Την απομάκρυνση όλων των ξένων βάσεων από τη χώρα.

-- Την επιστροφή όλων των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων αποστολών, που βρίσκονται εκτός της Ελλάδας, για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού.

Η ΕΕΔΥΕ μαζικά στο Βελιγράδι

Διεθνής Διάσκεψη για τα 10 χρόνια από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία οργανώνει το «Φόρουμ Βελιγραδίου για τον κόσμο των ίσων» και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) στις 23 - 24 Μάρτη 2009. 60 χρόνια μετά την ίδρυση της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών και ενώ προετοιμάζεται για πανηγυρική Σύνοδο Κορυφής στο Στρασβούργο, το ΝΑΤΟ απειλεί τους λαούς και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Η ΕΕΔΥΕ και το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα της Ελλάδας που μαζικά αντιστάθηκε στις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ και στη διέλευση των στρατευμάτων του από την Ελλάδα το 1999, θα συμμετέχει μαζικά με 100 αγωνιστές της ειρήνης από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις εκδηλώσεις μνήμης στα θύματα και καταδίκης της βάρβαρης επίθεσης, καθώς και στη Διεθνή Διάσκεψη που θα διεξαχθούν στο Βελιγράδι. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι η Βέρα Νικολαΐδου, Γενική Γραμματέας, μαζί με μέλη της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Θα συμμετέχει επίσης εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, αντιναύαρχος ε.α., εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ και την ΕΕΔΔΑ. Στη Διεθνή Διάσκεψη θα πάρουν μέρος αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και φορείς από 45 χώρες, ανάμεσά τους και η Πρόεδρος του ΠΣΕ Σοκόρο Γκόμες, ο Γενικός Γραμματέας του Θανάσης Παφίλης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Ηρακλής Τσαβδαρίδης. Στο Βελιγράδι, επίσης, θα διεξαχτεί στις 22 Μάρτη η περιφερειακή σύνοδος των μελών του ΠΣΕ από την Ευρώπη, ενώ στις 24 Μάρτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας του ΝΑΤΟ για τα εγκλήματά του το 1999 στην Πλατεία Δημοκρατίας του Βελιγραδίου.

Η ΕΕΔΥΕ, επίσης, εντείνει την προετοιμασία, για να οργανώσει τη μαχητική παρουσία της στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο στις 3 και 4 Απρίλη 2009, με το μπλοκ και το πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Στις άλλες πόλεις

-- Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, αύριο, Σάββατο 21 του Μάρτη, διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το νέο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Γ΄ Σώμα Στρατού (επί της Λεωφόρου Στρατού), και θα καταλήξει στο λιμάνι, που πριν 10 χρόνια μετατράπηκε σε ορμητήριο των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ για το ματοκύλισμα του γιουγκοσλαβικού λαού. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει ο Ντραγκομίρ Βουσίτσεβιτς, πρώην πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα, εκπρόσωπος του Κινήματος Ειρήνης της Σερβίας.

-- Αύριο, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Λιτόχωρο Πιερίας, θα γίνει η αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση που διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αντιδρώντας στη ΝΑΤΟική άσκηση που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 4 του Απρίλη.

-- Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση πραγματοποιείται στα Γιάννενα, σήμερα, Παρασκευή 20/3 και ώρα 6 μ.μ., στο μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών Τσιάρα - Φίλιου - Τάτση, από την Επιτροπή Ειρήνης, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και το Σύλλογο Γυναικών του νομού. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πορεία στη νομαρχία.

-- Συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα «60 χρόνια ΝΑΤΟ - Εχθρός των λαών και της ειρήνης - να διαλυθεί», διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης τη Δευτέρα 23 του Μάρτη και ώρα 5.30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Οδός Ανδρόγεω 2, ισόγειο). Ομιλητής θα είναι ο Νίκος Παπαναστάσης, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Στην εκδήλωση θα συζητηθεί η προετοιμασία της παγκρήτιας κινητοποίησης στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας την Κυριακή 29 του Μάρτη, που έχουν αποφασίσει από κοινού οι Επιτροπές Ειρήνης και των τεσσάρων νομών της Κρήτης.

-- Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «60 χρόνια ΝΑΤΟ και ο ρόλος του στρατηγείου Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα» θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων την Κυριακή 22 του Μάρτη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος της ΚΕΘΑ.

-- Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενάντια στο ΝΑΤΟ, με αφορμή τα 60 χρόνια του, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, τη Δευτέρα 30 του Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει ο Γ. Ντουνιαδάκης, ναύαρχος ε.α.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολες στο συλλαλητήριο

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τα μέλη της και όλες τις γυναίκες της Αττικής στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την ΕΕΔΥΕ.

«Δέκα χρόνια από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, - τονίζεται στο κάλεσμα της ΟΓΕ - η ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Ο ιμπεριαλισμός στοχεύει τη ζωή. Στο μαύρο μέτωπο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, η απάντηση είναι ένα φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό λαϊκό μέτωπο».

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, σήμερα, στις 20 Μάρτη στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Τους καλεί να παλέψουν για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, για τη διάλυσή του, να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας, να επιστρέψουν όλα τα τμήματα του ελληνικού στρατού που είναι εκτός της χώρας μας.

Συνεστίαση της ΕΔΥΕΘ

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) διοργανώνει συνεστίαση την Κυριακή 29 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο «Γκραν Σατώ» (πρώην «ΕΛΑΤΑ»), στο δρόμο Πανοράματος Αγίου Βασιλείου. Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία της ΕΔΥΕΘ και στις Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ