Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ
Σήμερα το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού

Η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Από παλαιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ
Από παλαιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ
Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, σήμερα Παρασκευή 20 Μάρτη στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο της καμπάνιας ενάντια στο ΝΑΤΟ, με αφορμή τα 60χρονά του, καθώς και τα 10 χρόνια από τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την επέτειο από την επέμβαση των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους στο Ιράκ. Στη συγκέντρωση, θα χαιρετίσει ο Ντραγκομίρ Βουσίτσεβιτς (πρώην πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα).

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό σε διαρκή, με υπομονή και επιμονή, αγώνα για:

-- Τη διάλυση του ΝΑΤΟ.

-- Την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

-- Την απομάκρυνση όλων των ξένων βάσεων από τη χώρα.

-- Την επιστροφή όλων των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων αποστολών, που βρίσκονται εκτός της Ελλάδας, για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού.

Η ΕΕΔΥΕ μαζικά στο Βελιγράδι

Διεθνής Διάσκεψη για τα 10 χρόνια από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία οργανώνει το «Φόρουμ Βελιγραδίου για τον κόσμο των ίσων» και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) στις 23 - 24 Μάρτη 2009. 60 χρόνια μετά την ίδρυση της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών και ενώ προετοιμάζεται για πανηγυρική Σύνοδο Κορυφής στο Στρασβούργο, το ΝΑΤΟ απειλεί τους λαούς και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Η ΕΕΔΥΕ και το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα της Ελλάδας που μαζικά αντιστάθηκε στις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ και στη διέλευση των στρατευμάτων του από την Ελλάδα το 1999, θα συμμετέχει μαζικά με 100 αγωνιστές της ειρήνης από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις εκδηλώσεις μνήμης στα θύματα και καταδίκης της βάρβαρης επίθεσης, καθώς και στη Διεθνή Διάσκεψη που θα διεξαχθούν στο Βελιγράδι. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι η Βέρα Νικολαΐδου, Γενική Γραμματέας, μαζί με μέλη της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Θα συμμετέχει επίσης εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, αντιναύαρχος ε.α., εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ και την ΕΕΔΔΑ. Στη Διεθνή Διάσκεψη θα πάρουν μέρος αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και φορείς από 45 χώρες, ανάμεσά τους και η Πρόεδρος του ΠΣΕ Σοκόρο Γκόμες, ο Γενικός Γραμματέας του Θανάσης Παφίλης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Ηρακλής Τσαβδαρίδης. Στο Βελιγράδι, επίσης, θα διεξαχτεί στις 22 Μάρτη η περιφερειακή σύνοδος των μελών του ΠΣΕ από την Ευρώπη, ενώ στις 24 Μάρτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας του ΝΑΤΟ για τα εγκλήματά του το 1999 στην Πλατεία Δημοκρατίας του Βελιγραδίου.

Η ΕΕΔΥΕ, επίσης, εντείνει την προετοιμασία, για να οργανώσει τη μαχητική παρουσία της στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο στις 3 και 4 Απρίλη 2009, με το μπλοκ και το πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ