Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11411

ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Βήμα ενίσχυσης της ταξικής ενότητας και της λαϊκής συμμαχίας στις Κατασκευές

ΣΕΛ.  3

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ για την κατάργηση των μνημονίων την ανατροπή της εκμετάλλευσης

MotionTeam

  • Με δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και μια σειρά υπουργικές αποφάσεις η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θωρακίζει το νομικό πλαίσιο της άγριας επίθεσης που έχει εξαπολύσει ενάντια στην εργατική τάξη και στα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.
  • ΚΚΕ: Στην κλιμάκωση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, είναι ανάγκη να απαντήσουν με κλιμάκωση ανυπακοής και δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, για την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Δεν αντιμετωπίζεται διαφορετικά και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του αντιλαϊκού οδοστρωτήρα.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Κόντρα στα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Αποδίδοντας στην επέτειο του Πολυτεχνείου σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστικοί μαζικοί φορείς διαδήλωσαν το Σάββατο το απόγευμα στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.


ΣΕΛ.  16  -  17

Ο πόλεμος στη Γάζα

Κλιμακώνει το Ισραήλ τον πόλεμο στη Γάζα, που σχετίζεται με την προσπάθεια γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην περιοχή. Ηδη υποδαυλίζει εντάσεις ανάμεσα στα κράτη της περιοχής. Τουρκία, Κατάρ στηρίζουν τη «Χαμάς», αντιδρούν στο Ισραήλ και δεν είναι τα μοναδικά. Η επέμβαση στη Συρία αποτελεί πεδίο εκδήλωσης ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης ενός περιφερειακού ή και γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με δεδομένα τα συμφέροντα Ρωσίας - Κίνας, και όχι μόνο, στην περιοχή. Οι ΗΠΑ στη Συρία επεμβαίνουν ανοιχτά, όπως και η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Τουρκία. Η Γαλλία εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για ανάμειξη στην περιοχή, εμπλέκεται στη Συρία, έδειξε ανάλογο ενδιαφέρον και για τη Γάζα, πιο συγκαλυμμένα παρεμβαίνει η Αγγλία, ενώ στο στόχαστρο είναι και το Ιράν. Η υπόθεση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου «Μεγάλη Μέση Ανατολή» εξελίσσεται, ενώ το ΝΑΤΟ είχε αναθέσει ρόλο στο Ισραήλ για την εφαρμογή του. Σε όλα αυτά εμπλέκεται η Ελλάδα λόγω ΝΑΤΟ, λόγω Σούδας, λόγω στρατηγικής συμφωνίας με το Ισραήλ, αλλά και στρατιωτικής, βάζοντας σε κινδύνους αιματοχυσίας το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Γι' αυτό χρειάζεται τώρα ακύρωση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη δοθεί έδαφος, λιμάνια και εναέριος χώρος της Ελλάδας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν. Είναι κρίκοι συσπείρωσης στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που σημαίνει πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων στη χώρα μέχρι την ανατροπή τους.



ΔΝΤ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Με όποιο συμβιβασμό χάνει ο λαός

ΣΕΛ.  6
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Ομάδα για τον ταξικό συντονισμό

ΣΕΛ.  32
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Οι επιχειρήσεις στα Συμβούλια Διοίκησης

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Νέα κινητοποίηση σήμερα

ΣΕΛ.  13
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Τραμπουκισμοί Χρυσής Αυγής σε ασθενείς

ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ