Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9851

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Μιλά στον «Ρ» ο Δημήτρης Χριστόφιας ΓΓ του ΑΚΕΛ, πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Eurokinissi


ΣΕΛ.  10  -  11

Ψήφισαν μαζί 11 ΑΠΟ ΤΑ 13 προεκλογικά νομοσχέδια...

Την ίδια ώρα, που προπαγανδιστικά, «προς τα έξω» το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε γραμμή «σκληρής» φραστικής αντιπαράθεσης, σηκώνοντας τη σημαία του «αντιδεξιού» αγώνα, μέσα στη Βουλή υπερψήφιζε το σύνολο, σχεδόν, του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης στα «Θερινά Τμήματα»

  • Από το σύνολο των 13 νομοσχεδίων, τα οποία συζητήθηκαν στο Α΄ και Β΄ Τμήμα Διακοπών της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καταψήφισε μόλις δύο, ενώ τάχθηκε υπέρ «επί της αρχής», σε 11 κυβερνητικά νομοσχέδια!
  • Πρόκειται, μάλιστα, για νομοσχέδια ιδιαίτερης σημασίας, αφού στην πλειοψηφία τους αφορούσαν μέτρα ενίσχυσης του τραπεζικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου και των μεγάλων ΑΕ, ενώ τα περισσότερα περιείχαν διατάξεις ιδιαίτερα επαχθείς για τους εργαζόμενους.
  • Εκτός από τα 11 νομοσχέδια, το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε και την τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, με την οποία, για μια ακόμη φορά, ρυθμίζονται χαριστικά τα χρέη των ΠΑΕ και των ΚΑΕ.
  • Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν αρκέστηκε στο να ...υπερψηφίζει απλώς τους νόμους της ΝΔ. Για πολλά από αυτά τα νομοσχέδια επιφύλαξε ενθουσιώδη υποδοχή και διθυραμβική κριτική με τις ομιλίες στελεχών του...

ΣΕΛ.  3

ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
«Ανάβει» η μάχη της Αρκτικής

Σε περιοχή ενός νέου ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού τείνει να μετατραπεί ο Βόρειος Πόλος και να προστεθεί στις περιοχές, όπου διεξάγεται σκληρός ανταγωνισμός για τον έλεγχό τους. Οι τελευταίες εξελίξεις, γύρω από τη νέα διαμάχη που ανάβει στο Βόρειο Πόλο μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ αλλά και άλλων δυνάμεων, δείχνουν πως τα κράτη που βρίσκονται κοντά σ' αυτόν κάθε άλλο παρά ανησυχούν ή επιθυμούν να αποτρέψουν την οικολογική καταστροφή. Αντίθετα, οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις στην κυριολεξία «τρίβουν τα χέρια τους» από την εξέλιξη, έτοιμες να αυξήσουν την κερδοφορία τους πάνω στο περιβαλλοντικό «πτώμα» της Αρκτικής.


ΣΕΛ.  21


«ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»
Φτώχεια τέλος με... 66 λεπτά

Στο κενό η νέα πρόκληση της κυβέρνησης που, ακολουθώντας τα χνάρια του ΠΑΣΟΚ, κλιμακώνει την πολιτική αποπροσανατολισμού των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  6
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
Οι ίδιες εξευτελιστικές συντάξεις με άλλο όνομα

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο για τους συνταξιούχους από την αναμενόμενη εξαγγελία της κυβέρνησης, όποιο περιεχόμενο κι αν έχει αυτή.


ΣΕΛ.  2
ΑΓΡΟΤΕΣ
Ψέματα και ψίχουλα

Ακόμα κι αν πληρωθούν έγκαιρα οι επιδοτήσεις - για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών που είναι μικρομεσαίοι - είναι ψίχουλα, μετά το «πετσόκομμα» που υπέστησαν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, η οποία αποσύνδεσε την ενίσχυση από την παραγωγή και καθόρισε ένα χρονιάτικο «τσεκ», που περισσότερο μοιάζει με «επίδομα ανεργίας».


ΣΕΛ.  13
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Νέες «μπόρες» για τα λαϊκά στρώματα

Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε χάσουν έδαφος, αν δεν ενισχυθεί ουσιαστικά το ΚΚΕ, η επόμενη μέρα των εκλογών θα βρει σε χειρότερη μοίρα τους εργαζόμενους και το λαό.


ΣΕΛ.  7
ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Φταίει ο κακός μας ο καιρός;

Ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και ανάπτυξης ισοπεδώνει τα πάντα, με κυρίαρχο στόχο το ολοένα και μεγαλύτερο κέρδος. Ο ιμπεριαλισμός, αντανακλώντας απόλυτα τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνει, εκφράζεται και με τη βιαιότητα της επέμβασής του στη φύση και την αχαλίνωτη καταλήστευση και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.


ΣΕΛ.  18   -   19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ