Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11133

Με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα άρχισε χτες η 13η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στις διαπραγματεύσεις των αστικών κυβερνήσεων και των τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου για τον επιμερισμό της απαξίωσης του κεφαλαίου στην ΕΕ

Την κλιμάκωση της αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης σηματοδοτεί η απόφαση της χτεσινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για δημοσιονομική πειθαρχία και «οικονομική διακυβέρνηση» της Ευρωζώνης, ενώ δεν αμβλύνει την τάση για φυγόκεντρες δυνάμεις. Η γαλλογερμανική πρόταση περιορίζεται στην Ευρωζώνη και όχι στην ΕΕ των «27», ενώ οξύνονται οι αντιθέσεις ακόμα και στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι επιτακτική ανάγκη να απορρίψουν τις αποπροσανατολιστικές κορόνες, να αξιοποιήσουν τις αντιθέσεις και τα αδιέξοδα της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της, να αντεπιτεθούν για τη μόνη ελπιδοφόρα λύση: Αποδέσμευση απ' την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και θα διαγράψει το χρέος.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Στις 13 Δεκέμβρη να νεκρώσει όλο το Θριάσιο

Στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της 24ωρης πανθριασιακής απεργίας την Τρίτη 13 Δεκέμβρη και της συγκέντρωσης στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, έχουν ριχτεί οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή.


ΣΕΛ.  11


Σπρώχνουν στην εξαθλίωση

Το ΚΚΕ σε προχτεσινή του ανακοίνωση σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τόνιζε ότι η ΕΕ μόνο πιο βάρβαρη, πιο αντιδραστική, πιο άνιση και πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει. Σε όποια συμφωνία κι αν καταλήξουν, δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε την όξυνση των αντιθέσεών τους, ούτε να βρουν φάρμακο για την κρίση, γιατί αυτά τα γεννά το σύστημα που υπηρετούν και τα τροφοδοτεί η στρατηγική τους, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους. Η απόφαση της Συνόδου επιβεβαίωσε την εκτίμηση του ΚΚΕ. Η εφαρμογή της γαλλογερμανικής πρότασης δημοσιονομικής πειθαρχίας οδηγεί σε κλιμάκωση της αντιδραστικής αντιλαϊκής επίθεσης σ' όλα τα κράτη - μέλη με νέα μνημόνια διαρκείας, φτώχειας και εξαθλίωσης, που σπρώχνουν το λαό στη χρεοκοπία. Δημοσιονομική πειθαρχία σημαίνει νέες περικοπές στους κρατικούς προϋπολογισμούς που θα τσακίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία, τα κοινωνικά επιδόματα για ανέργους, ΑμΕΑ, στις όποιες παροχές απέμειναν για την τρίτη ηλικία, για παιδικούς σταθμούς κ.λπ. Σημαίνει, επίσης, νέα αντιλαϊκή φοροληστεία, που, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις για ακόμη πιο φτηνούς εργάτες, ωθεί στην εξαθλίωση. Χτες, ο πρωθυπουργός της συμμαχικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. στην Ελλάδα, της κυβέρνησης των μονοπωλίων, μίλησε για την αναγκαιότητα νέων αντιλαϊκών μέτρων. Μονόδρομος για το λαό είναι να επιβάλει την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με τη δική του εξουσία, για να του ανήκει ο πλούτος που παράγει.


Προσφορά

Ο σ. Καλτσούλας Γεώργιος κατέθεσε 1.000 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
Λουκέτο σε 40 κρεβάτια

ΣΕΛ.  16
ΝΗΣΙΩΤΕΣ - ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ακτοπλοΐα προς όφελος του λαού

ΣΕΛ.  14
Εντείνουν τη δράση σύλλογοι και ομάδες της ΟΓΕ

ΣΕΛ.  32
ΠΑΣΕΒΕ
Κόντρα στα αντιασφαλιστικά μέτρα

ΣΕΛ.  19
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε πιο μαζικά

ΣΕΛ.  15
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ»
Εκτός ΒΑΕ η πλειοψηφία των υγειονομικών

ΣΕΛ.  16
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αγωνιστικά με την ΠΑΣΥ στις 14 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  18
Φαντάροι χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό

ΣΕΛ.  3


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org