Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11132

ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ
Ολοι στη μάχη της απεργίας την Τρίτη στο Θριάσιο

ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
ΚΚΕ: Πιο βάρβαρη η ΕΕ, όποια συμφωνία κι αν κάνουν

ΣΕΛ.  7

Σήμερα η 13η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων
  • Στις 10 π.μ. αρχίζουν οι εργασίες της με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα
  • Συμμετοχή δήλωσαν 83 κόμματα από 64 χώρες από κάθε γωνία του πλανήτη

Στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εργασίες της Συνάντησης με θέμα: «Ο Σοσιαλισμός είναι το Μέλλον! Η διεθνής κατάσταση και η εμπειρία των κομμουνιστών 20 χρόνια μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ. Τα καθήκοντα για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών πολέμων, των σύγχρονων λαϊκών αγώνων και εξεγέρσεων, για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, την ενίσχυση του προλεταριακού διεθνισμού και του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού».


ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Προωθείται μείωση και παράδοση σε ιδιώτες

Την κατάργηση των εργαστηριακών εξετάσεων στα νοσοκομεία, ανοίγει η χτεσινή εξαγγελία του διοικητή της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία ενός Κέντρου Εργαστηριακών Εξετάσεων όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι εξετάσεις που τώρα γίνονται στα νοσοκομεία, εκτός από αυτές για επείγοντα περιστατικά.


ΣΕΛ.  14

Εφιάλτης η ανεργία

Εφιαλτικές διαστάσεις αποκτά για την εργατική τάξη η ανεργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες η ΕΛΣΤΑΤ για το φετινό Σεπτέμβρη, συγκριτικά με το Σεπτέμβρη του 2010, δηλαδή στη διάρκεια ενός χρόνου, οι άνεργοι αυξήθηκαν σε ποσοστό 36,6%. Το συνολικό ποσοστό της ανεργίας εκτινάχθηκε στο 17,5% από 12,6% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Στα πρώτα θύματά της οι νέοι και οι γυναίκες. Το άλμα στην αύξηση των ανέργων είναι η τραγική συνέπεια της οικονομικής κρίσης ως αποτέλεσμα της δράσης του κεφαλαίου. Ενα ακόμη στοιχείο που αποκαλύπτει ότι ο καπιταλισμός είναι σάπιος και ιστορικά ξεπερασμένος, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη γάγγραινα που σκοτώνει τους εργάτες. Πρέπει να ανατραπεί. Η συγκυβέρνηση των κομμάτων της πλουτοκρατίας, που στέλνει εκβιαστικά χαράτσια στους ανέργους, δε νοιάζεται για το δράμα που ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Η συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία τους, αν δεν εξαναγκαστεί από την πίεση του εργατικού - λαϊκού αγώνα. Κανένας άνεργος, καμία λαϊκή οικογένεια που υποφέρει δεν πρέπει να μείνει μόνη της. Παλλαϊκή κινητοποίηση και αλληλεγγύη παντού, για να δοθεί αξιοπρεπές επίδομα σε όλους τους ανέργους, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Να «παγώσουν» όλα τα δάνεια, να διασφαλιστεί η δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, δωρεάν μετακίνηση και η πλήρης διατροφή τους. Να υπάρχει δωρεάν χορήγηση τροφίμων από το κράτος.



ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Κινητοποιήσεις στις 20 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντείνονται οι ρυθμοί

ΣΕΛ.  3
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Πανελλαδική κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  20
Πανελλαδική κινητοποίηση των ΑμΕΑ την Τρίτη

ΣΕΛ.  14
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σήμερα η κινητοποίηση ναυτεργατών - νησιωτών

ΣΕΛ.  18
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέοι εκβιασμοί για τις συντάξεις

ΣΕΛ.  15
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΩΝ
Νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων

ΣΕΛ.  20  -  21
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Προωθεί απαγόρευση διαδηλώσεων

Το λαϊκό κίνημα στο γύψο επιχειρεί να βάλει η δημοτική αρχή της Αθήνας (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγοι) υλοποιώντας την πολιτική της συγκυβέρνησης και με τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο (ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ).


ΣΕΛ.  19
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ SEEBRIG
Δωρεάν φροντίδα Υγείας σε μακελάρηδες

ΣΕΛ.  32

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ