Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9938

ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οργανώνουμε την απεργία στις 12 Δεκέμβρη με πλατιά δράση στους εργαζόμενους

Τη μείωση όλων των συντάξεων και την εξομοίωσή τους προς τα κάτω για το σύνολο των ασφαλισμένων, προανήγγειλε χτες η κυβέρνηση. Καθώς την Τετάρτη επαναλαμβάνεται στις Επιτροπές της Βουλής ο «διάλογος» της απάτης, οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται με αποφασιστικότητα στη μάχη για την απεργία στις 12 Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  9  -  11

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΕΗ χτυπούν το λαϊκό εισόδημα

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Οι λαϊκές ανάγκες για φτηνή και ασφαλή ενέργεια απαιτούν έναν ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας που μπορεί να υλοποιηθεί σε μια λαϊκή οικονομία

Οργή και αγανάχτηση προκαλούν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, αφού στην κλιμακούμενη αντιδραστική της επίθεση στο λαϊκό εισόδημα σχεδιάζει τώρα και προσθέτει μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΔΕΗ, έχοντας αποθρασυνθεί εντελώς, προβάλλει την αξίωση για σημαντικές ανατιμήσεις που θα φτάσουν και το 30%, κάτι που κρίνεται ...απαραίτητο για τη διατήρηση της κερδοφορίας και της επιχειρηματικότητας.

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα - τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ - πρέπει να απορρίψουν οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ. Και αυτές που απαιτεί η διοίκησή της και αυτή που θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Κυρίως, όμως, πρέπει να συντονίσουν την πάλη τους:

  • Για μείωση των τιμολογίων και κατάργηση του ΦΠΑ, των δημοτικών τελών, του φόρου για την ΕΡΤ
  • Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, 1.400 ευρώ ο κατώτερος μισθός, 1.120 ευρώ η κατώτερη σύνταξη και το επίδομα ανεργίας
  • Για επίδομα θέρμανσης για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά»

ΣΕΛ.  17

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Τρεις μήνες χωρίς δασκάλους

Αέρας κοπανιστός αποδεικνύονται στην πράξη οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι καλύπτονται τα κενά στα σχολεία. Με τη σχολική χρονιά να φτάνει σχεδόν στο μέσον της, μαθητές και γονείς σε μια σειρά σχολεία φτάνουν στο «αμήν» καθώς ο δάσκαλος που περιμένουν δεν έρχεται. Ετσι χτες μαθητές του 5ου Δημοτικού Κερατσινίου, μαζί με τους γονείς αλλά και δασκάλους (φωτογραφία), πήγαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας το αυτονόητο: να τους κάνει μάθημα ο ίδιος ο... προϊστάμενος.


ΣΕΛ.  21


ΚΕΡΚΥΡΑ
Επίκαιρος και αναγκαίος ο σοσιαλισμός

Η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού στο δρόμο που χάραξε η μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση αναδείχτηκαν στην εκδήλωση, που πραγματοποίησε χτες η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6
ΕΒΡΟΣ
«Πνίγηκαν» 130.000 στρέμματα

Αγανακτισμένοι οι αγρότες που βλέπουν για τρίτη συνεχή χρονιά να πλημμυρίζουν τα χωράφια τους.


ΣΕΛ.  15
ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ
Σκόπιμη και προκλητική εγκατάλειψη

Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το νησί όπου βασανίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες αγωνιστές, έχει γεμίσει στάνες και σκουπιδότοπους.


ΣΕΛ.  14
Πανελλαδικό έμφραγμα στους καρδιοπαθείς!

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στις μονάδες ανάνηψης των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτέλεσμα το 80% των περιστατικών να κατευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα όπου καταβάλλονται άγρια χαράτσια.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ