Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9816

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»
Κριτήριο οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων

Απορρίπτουμε την πολιτική του «πτωχοκομείου», που προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», την «ελάχιστη σύνταξη», τη «βοήθεια στο σπίτι», τα «προγράμματα κατάρτισης», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προτάσσοντας μισθούς και συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, δουλιά για όλους.


ΣΕΛ.  7   -   9

Μόνο 1 ΣΤΑ 11 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ που καίγονται αναδασώνεται!

Αποκαλυπτικά στοιχεία που αφορούν την Αττική από το 1991 έως και το 2005

  • Μετά από κάθε μεγάλη καταστροφική φωτιά η πρώτη φράση που ακούγεται από τους αρμόδιους των κυβερνήσεων της ΝΔ (1991-1993 και 2004-2005) και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (1993- 2003) είναι ότι «κάθε σπιθαμή γης θα κριθεί αναδασωτέα»!
  • Η πραγματικότητα αποδεικνύεται εντελώς διαφορετική τόσο για την Αττική όπου η αναλογία είναι 1 στρέμμα προς 11, όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου η αναλογία είναι 1 προς 9 για τη χρονική περίοδο από το 1982 έως το 1998.
  • Οι καταπατητές εκμεταλλευόμενοι το νομικό πλαίσιο βρίσκονται να είναι οι κερδισμένοι, αφού πραγματοποιούν το μεγάλο πλιάτσικο τις περισσότερες φορές και με τη βούλα... του νόμου!
  • Η διαδικασία που προβλέπεται: αεροφωτογράφηση - φωτοερμηνεία - χαρακτηρισμός εκτάσεων - διεκδίκηση ιδιοκτησίας - ιδιοκτησιακές... ασάφειες, αποτελούν το φαύλο κύκλο του εγκλήματος.

ΣΕΛ.  15

7ο ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Κάθε χρόνο και πιο μαζικό

Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες πέρασαν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή από το πάρκο του ΦΙΞ στα Πατήσια, όπου πραγματοποιήθηκαν για 7η συνεχή χρονιά οι πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ για Ελληνες και Μετανάστες εργάτες. Κάθε χρόνο και πιο μαζικό, το τριήμερο στο ΦΙΞ, αποτελεί ένα ακόμα μετερίζι για την ισχυροποίηση της κοινής ταξικής πάλης για ουσιαστικές κατακτήσεις, για την κατάκτηση της εξουσίας από τους παραγωγούς του πλούτου.


ΣΕΛ.  3


ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Σήμερα η συγκέντρωση στο Αιγάλεω

Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Εσταυρωμένου, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κορυφώνεται η πολύμορφη δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας για την ανεργία.


ΣΕΛ.  17
ΘΡΙΑΣΙΟ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Καταστρέφουν το περιβάλλον και τη ζωή

Τεράστιες οι ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ενισχύοντας την κερδοφορία των βιομηχάνων καταστρέφουν το περιβάλλον και τη ζωή των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  13
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ»
ΟΧΙ στο κλείσιμο των παιδικών σταθμών

ΣΕΛ.  16
Ο διαγωνισμός στη Θήβα...

Από την περασμένη Τετάρτη καιγόταν το δάσος στα Δερβενοχώρια και ο δρυμός της Πάρνηθας. Σήμερα, το πρωί στο Δασαρχείο Θηβών διεξάγεται διαγωνισμός με αντικείμενο: «Συντήρηση Δασικού Οδικού Δικτύου του Δασικού Συμπλέγματος Δερβενοχωρίων»! Δηλαδή για την προστασία του δάσους που κάηκε...


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ