Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9817

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ η χρηματοδότηση από το 2001 έως το 2005...

Δραστηριότητες,όπως, κτηματολόγιο δασών, διευθετήσεις χειμάρρων, ταξινόμηση γαιών, απογραφή και χαρτογράφηση δασών, αναδασώσεις με φυτώρια, μέτρα προληπτικής προστασίας δασών, πήραν από το απόλυτο «μηδέν» έως ελάχιστα κονδύλια από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

  • Κανένα κονδύλι από καμία πηγή χρηματοδότησης δε δόθηκε για το Κτηματολόγιο Δασών από το 1998 μέχρι και σήμερα.
  • Ούτε ένα ευρώ δεν εκταμιεύτηκε για δασικές έρευνες από το 2000 έως το 2005.
  • Ούτε ένα ευρώ δε δόθηκε από το 1995 έως το 2005, για την ταξινόμηση γαιών, δηλαδή τη μελέτη των εδαφών και το διαχωρισμό τους με βάση την ποιότητά τους, ώστε να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός για τη βελτίωση των εδαφών και την αναδάσωση όπου χρειάζεται.
  • Για το Κεντρικό Ταμείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών από το 1998 μέχρι το 2005, τα στοιχεία δείχνουν μηδέν ευρώ.
  • Ούτε ένα ευρώ δε δόθηκε και για την απογραφή και χαρτογράφηση δασών από το 2001 έως και το 2005.

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

  • Για τη διευθέτηση χειμάρρων το 2001, το 2002, το 2004 και το 2005 δε δόθηκε ούτε ένα ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ενώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό το 1999 δόθηκαν 200.000 δρχ., το 2000 1,23 εκατ. δρχ., το 2001 ούτε μία δραχμή. Η υποχρηματοδότηση αυτών των έργων είχε ως αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να υπάρχουν μεγάλες πλημμύρες σε όλη τη χώρα.
  • Για την προστασία δασών (διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, συντήρηση δασικών δρόμων, καθαρισμό δασών, κατασκευή παρατηρητηρίων) το 2005 δε δόθηκε ούτε ένα ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η μείωση της συνολικής χρηματοδότησης από το 2003 έως το 2005 φτάνει το 30%.

ΣΕΛ.  15

ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μεγάλος ο κίνδυνος για πλημμύρες

Ανοχύρωτο και στο έλεος των πλημμυρών είναι το Θριάσιο μετά και την καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Ελευσίνα, αφού - όπως λένε - εκεί αναμένεται να παρουσιαστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις πρώτες βροχές. Σκηνές σαν αυτές από την πλημμύρα του 2004 (φωτ.) φοβούνται πως θα ζήσουν οι κάτοικοι του Ασπροπύργου.


ΣΕΛ.  13


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε λύνει το πρόβλημα

Η ανεργία είναι σύμφυτη όχι μόνο της διαχείρισης, νεοδημοκρατικής και πασοκικής, αλλά του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της. Το ΚΚΕ παλεύει και για να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, όσο γίνεται μόνιμες, ξέροντας ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί αποφασιστικά στον καπιταλισμό. Η μερική απασχόληση, τα προγράμματα της ΕΕ, όσα ρουσφετολογικά μοιράζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν είναι λύση. Να τους τιμωρήσει ο λαός και γι' αυτό, να μη συμβιβαστεί πολιτικά μαζί τους, να ενισχύσει το ΚΚΕ, το αντίπαλο δέος στο δικομματισμό και την πλουτοκρατία.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ