Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9788

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το κτήμα Τατοΐου στο λαό και όχι στους ιδιώτες

  • Τον ορατό κίνδυνο η οικονομική ολιγαρχία του τόπου να βάλει στο χέρι το κτήμα Τατοΐου, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας και Αττικής του ΚΚΕ.
  • Καλούν το λαό του Λεκανοπεδίου να πάρει μαζικά μέρος στη Συγκέντρωση - Συναυλία που θα γίνει την Κυριακή 3/6, στις 11 π.μ. στην κεντρική είσοδο του κτήματος Τατοΐου.

ΣΕΛ.  3

ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι εργαζόμενοι ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΕΝΟ αποδυναμώνοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Οι δηλώσεις της κυβέρνησης και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση με τον γγ του ΟΟΣΑ, αποκαλύπτουν ότι οι θέσεις του Οργανισμού αποτελούν στόχους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους η ενίσχυση του ΚΚΕ

Οι προτροπές του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με τις οποίες συμφωνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αποτελούν στόχους των προγραμμάτων τους, προβλέπουν την καθιέρωση νέων όρων και κανόνων για όλους τους νέους εργαζόμενους, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων, συγκράτηση των μισθών και απελευθέρωση των απολύσεων, παραπέρα ενίσχυση των «ελαστικών μορφών απασχόλησης», την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την επιβολή διδάκτρων για τις σπουδές και την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του κεφαλαίου με διάφορα κίνητρα.

Το ΚΚΕ, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, τονίζει ότι ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν προεκλογικά να κρύψουν τους αντεργατικούς τους στόχους, ο εμπαιγμός τους σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων είναι τόσο μεγάλος, όσο αρνητικά και επώδυνα είναι τα μέτρα που προτείνει ο ΟΟΣΑ και αυτοί σχεδιάζουν να εφαρμόσουν μετά τις εκλογές. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους, αποδυναμώνοντας και τους δυο με την ψήφο και την πάλη τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ.


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Με μεγαλύτερο πείσμα στους αγώνες

Πρόκληση για τους εκατοντάδες χιλιάδες απόμαχους της δουλιάς, που καλούνται να επιβιώσουν με συντάξεις πείνας, αποτελεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την αντιασφαλιστική της πολιτική, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης των συνταξιούχων με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της μαζικής τους κινητοποίησης σε Αθήνα (φωτ.) και Θεσσαλονίκη. Την κατάσταση που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε χτεσινή ημερίδα, σύμφωνα με τα οποία η μέση γενική κύρια σύνταξη όλων των ταμείων, πλην ΟΓΑ, διαμορφώνεται για φέτος στα 617 ευρώ.


ΣΕΛ.  8


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απέρριψε το ανθρώπινο ωράριο στα νοσοκομεία

Απέρριψε η κυβέρνηση χτες στη Βουλή την τροπολογία του ΚΚΕ για τον εργάσιμο χρόνο στα δημόσια νοσοκομεία, με την οποία προβλεπόταν ανθρώπινο ωράριο, εφημερίες και αποδοχές στο ύψος των πραγματικών αναγκών των γιατρών.


ΣΕΛ.  15
ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
«Βγάζουν λάδι» τους εφοπλιστές

Οι προτάσεις των δύο εισαγγελέων, παρά τις διαφορές τους, είχαν κοινό σκεπτικό ώστε να «βγουν λάδι» οι εφοπλιστές, οι ελεγκτικές αρχές του ΥΕΝ και ο «Ελληνικός Νηογνώμονας».


ΣΕΛ.  13
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Χρήσιμη είναι η ψήφος που πάει στο ΚΚΕ

Την ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο λαός τη δύναμή του, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, και να ενισχύσει εκλογικά το ΚΚΕ, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ-3.


ΣΕΛ.  7
«ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ»
Πρόθυμη η κυβέρνηση

Ετοιμη να προσφέρει ελληνικό έδαφος για την ανάπτυξη αμερικανικών αντιβαλλιστικών συστημάτων εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ