Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Φρένο στο δάσος - εμπόρευμα

Οι ίδιες οι εξελίξεις, τα ίδια τα λαϊκά προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα των πρωτοβουλιών και της δράσης του ΚΚΕ για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα: Πλημμύρες, παράδοση παραλιών σε επιχειρηματίες, υπέρογκα διόδια, ανυπαρξία πολιτικής για τη λαϊκή στέγη. Την ίδια στιγμή έρχεται η Κτηματολόγιο ΑΕ να χρησιμοποιήσει μια αντιεπιστημονική και επικίνδυνη μεθοδολογία οριοθέτησης δασών και δασικών εκτάσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποχαρακτηρισμό μεγάλου τμήματος του δημόσιου δασικού πλούτου της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια τη Δασική Υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η μέθοδος αυτή οριοθέτησης προοιωνίζεται αποκλίσεις από την πραγματικότητα που κυμαίνονται από 20 έως 30%, ενώ το αποτέλεσμα του έργου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνταξη των Δασικών Χαρτών. Ποιος, λοιπόν, ο λόγος που η κυβέρνηση επιμένει στο έργο αυτό, σπαταλώντας ταυτόχρονα 7 εκατ. ευρώ, που θα μπορούσαν να διατεθούν για μια ουσιαστική έναρξη σύνταξης των δασικών χαρτών;

Η απάντηση είναι αυτονόητη: Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο βέβαια και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζουν πιστά εδώ και χρόνια πολιτική με βάση την οποία, όχι μόνο τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, οι ακτές και οι παραλίες, ολόκληρο το φυσικό περιβάλλον, αντί να προστατευτούν, παραδίδονται στην εμπορευματοποίηση και μετατρέπονται σε πεδίο ασύδοτης κερδοσκοπίας από το μεγάλο κεφάλαιο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται: Οι αλλεπάλληλες δασοκτόνες αναθεωρήσεις του άρθρου 24 του Συντάγματος. Η εκχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο των ελεύθερων χώρων της Αττικής. Τα Ειδικά Χωροταξικά Σχέδια που θα επιτρέπουν τη λειτουργία τουριστικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων ακόμη και στους πυρήνες των εθνικών δρυμών.

Πρόκειται φυσικά για μια εγκληματική πολιτική. Μια πολιτική που παραβλέπει, στο όνομα της «ανάπτυξης» (βλέπε: επενδυτικά σχέδια κερδοφορίας των μονοπωλίων) θεμελιώδη ζητήματα για τις ανάγκες και την ίδια τη ζωή του λαού, όπως, για παράδειγμα: Οτι τα δάση αποτελούν φυσική πηγή οξυγόνου για τον άνθρωπο και βασικό κρίκο στον κύκλο του νερού. Οτι τα δάση μάς προστατεύουν από τις πλημμύρες, τη δίψα και την ασφυξία. Ετσι έχουμε τους εκπροσώπους του δικομματισμού, την ίδια στιγμή που ξεπουλούν τα δημόσια δάση, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις πλημμύρες, που συχνά γίνονται αιτία να θρηνούμε και νεκρούς. Την ίδια στιγμή που βάζουν μπουρλότο στα δάση, να απευθύνουν εκκλήσεις για τη λειψυδρία, έχοντας στο νου τις νέες κερδοφόρες ιδιωτικοποιήσεις στη διαχείρισή του και στυγνά χαρατσώματα για το λαό.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που από θέση αρχής θεωρεί τα δάση - αλλά και τις ακτές και τις παραλίες - ως αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και λαϊκή περιουσία, που δεν πωλείται, ούτε αγοράζεται. Που θέτει ως κριτήριο ψήφου την αποδυνάμωση συνολικά του δικομματισμού που και δημιουργεί και οξύνει διαρκώς αυτά τα προβλήματα. Το λόγο ασφαλώς από δω και πέρα έχει ο ίδιος ο λαός, που καλείται να πλατύνει το μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης. Να τους τιμωρήσει στις εκλογές και τους δυό. Να υπερψηφίσει ΚΚΕ, δίνοντας απάντηση από τη σκοπιά των δικών του συμφερόντων στη δικομματική κοροϊδία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ