Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Μάρτη 1999

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Επιβεβαιώνονται οι ευθύνες της κυβέρνησης

Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης επιβεβαιώνει ουσιαστικά το πόρισμα των εισαγγελικών ερευνών, το οποίο διαπιστώνει ενδείξεις, για τέλεση αξιόποινων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα (υπουργούς, υφυπουργούς, ενδεχομένως και από τον πρωθυπουργό) και προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον 18 μη πολιτικών προσώπων, μεταξύ τους, δε και για τον Κούρδο ηγέτη..!


ΣΕΛ.  6   -   8

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ =
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν άμεση εμπλοκή στην εισβολή. Η όλη επιχείρηση καλύπτεται με ειδική συμφωνία που έγινε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΑΤΟ και προβλέπει το είδος των διευκολύνσεων που υποχρεούται να παράσχει η χώρα μας στο ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής

Βροντερή φωνή αντίστασης του φιλειρηνικού κινήματος θα ακουστεί την Κυριακή στο Λιτόχωρο στη συγκέντρωση που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και θα συμμετάσχουν φίλοι της Ειρήνης που θα φτάσουν με πούλμαν από την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Βόρεια Ελλάδα. Φωνή αντίστασης στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής που χρησιμοποιούν τα ελληνικά λιμάνια σαν προγεφύρωμα προώθησής τους στην ΠΓΔΜ, προκειμένου να εκβιάσουν τη γειτονική Γιουγκοσλαβία να δεχτεί την κατοχή τους. Φωνή αντίστασης και στην ελληνική κυβέρνηση, που, αφού πρόθυμα τους παρέδωσε τα ελληνικά εδάφη, δηλώνει με όλους τους τρόπους την προθυμία της να συμμετέχει με Ελληνες στρατιώτες στην παράνομη εκστρατεία


ΣΕΛ.  14   -   15

Εκσυγχρονιστική αμετροέπεια

Προχτές, ο αρμόδιος επί της Υγείας υπουργός, Λ. Παπαδήμας, ...διαδήλωνε την προσήλωση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού "στο δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ".

Χτες ο - διορισμένος από τον πρωθυπουργό - διοικητής του ΙΚΑ, Μ. Νεκτάριος, επανέλαβε την άποψη για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε Ανώνυμες Εταιρίες και, μάλιστα, άρχισε να ...μοιράζει και μετοχές στους γιατρούς και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων! Για το ΙΚΑ συνολικά, είπε ότι θα στηθεί, ώστε να μπορεί να "πουλάει υπηρεσίες".

Ερώτημα, λοιπόν: Τι ισχύει, η προσήλωση στο δημόσιο σύστημα υγείας και στον κοινωνικό χαρακτήρα του ΙΚΑ ή η εμπορευματοποίηση, που οδηγεί στην κατεδάφιση του υγειονομικο-ασφαλιστικού συστήματος; Τι έχουν να πουν επ' αυτού οι ομνύοντες στο δημόσιο υγειονομικό - ασφαλιστικό σύστημα της χώρας; Είπε και τούτο το καταπληκτικό ο "Ευρωπαίος" διοικητής του ΙΚΑ: Οτι ο σημαντικότερος μεταπολεμικός στόχος της Ελλάδας είναι η ΟΝΕ.

Πέρα απ' τη φαιδρότητα και την αμετροέπεια τέτοιων απόψεων, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν τούτο: Ο σημαντικότερος μεταπολεμικός στόχος ήταν η ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης Ελλάδας. Τη μεταπολεμική Ελλάδα την έχτισε - και μαζί δημιούργησε και το ΙΚΑ - η ίδια γενιά που υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία της πατρίδας, έγραψε το έπος της Εθνικής Αντίστασης και συνέχισε τους μετέπειτα κοινωνικούς αγώνες. Είναι οι απόμαχοι της δουλιάς, που θα συναντηθούν σήμερα με τον πρωθυπουργό, για να του ζητήσουν να μη θιγεί η μεγαλύτερη κατάκτησή τους στον εικοστό αιώνα: Η Κοινωνική Ασφάλιση.



ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα η αγωνιστική συνάντηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων σήμερα στις 10 το πρωί, έξω από τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα θα συναντιέται με τον πρόεδρο της κυβέρνησης


ΣΕΛ.  16
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητικό συλλαλητήριο εργαζομένων

Εντονα αντιπολεμικό χαρακτήρα πήρε το συλλαλητήριο των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, το οποίο οργανώθηκε χτες από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων της πόλης, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τις επιδιώξεις εργοδοτών - Ευρωπαϊκής Ενωσης


ΣΕΛ.  17
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η μικρομεσαία αγροτιά στο απόσπασμα

Τη δραστική μείωση των δαπανών αποφάσισαν οι δεκαπέντε υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σκληρές θα είναι οι συνέπειες για την ελληνική αγροτική παραγωγή και ειδικά για χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά. Η κυβέρνηση, ωστόσο, επιμένει ότι "το μη χείρον βέλτιστον"


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ