Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκσυγχρονιστική αμετροέπεια

Προχτές, ο αρμόδιος επί της Υγείας υπουργός, Λ. Παπαδήμας, ...διαδήλωνε την προσήλωση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού "στο δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ".

Χτες ο - διορισμένος από τον πρωθυπουργό - διοικητής του ΙΚΑ, Μ. Νεκτάριος, επανέλαβε την άποψη για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε Ανώνυμες Εταιρίες και, μάλιστα, άρχισε να ...μοιράζει και μετοχές στους γιατρούς και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων! Για το ΙΚΑ συνολικά, είπε ότι θα στηθεί, ώστε να μπορεί να "πουλάει υπηρεσίες".

Ερώτημα, λοιπόν: Τι ισχύει, η προσήλωση στο δημόσιο σύστημα υγείας και στον κοινωνικό χαρακτήρα του ΙΚΑ ή η εμπορευματοποίηση, που οδηγεί στην κατεδάφιση του υγειονομικο-ασφαλιστικού συστήματος; Τι έχουν να πουν επ' αυτού οι ομνύοντες στο δημόσιο υγειονομικό - ασφαλιστικό σύστημα της χώρας; Είπε και τούτο το καταπληκτικό ο "Ευρωπαίος" διοικητής του ΙΚΑ: Οτι ο σημαντικότερος μεταπολεμικός στόχος της Ελλάδας είναι η ΟΝΕ.

Πέρα απ' τη φαιδρότητα και την αμετροέπεια τέτοιων απόψεων, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν τούτο: Ο σημαντικότερος μεταπολεμικός στόχος ήταν η ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης Ελλάδας. Τη μεταπολεμική Ελλάδα την έχτισε - και μαζί δημιούργησε και το ΙΚΑ - η ίδια γενιά που υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία της πατρίδας, έγραψε το έπος της Εθνικής Αντίστασης και συνέχισε τους μετέπειτα κοινωνικούς αγώνες. Είναι οι απόμαχοι της δουλιάς, που θα συναντηθούν σήμερα με τον πρωθυπουργό, για να του ζητήσουν να μη θιγεί η μεγαλύτερη κατάκτησή τους στον εικοστό αιώνα: Η Κοινωνική Ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ