Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις 21 Μάρτη οι αγρότες τιμούν την εξέγερση του Κιλελέρ

Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή

Την Κυριακή, 21 Μάρτη, οι αγρότες της Θεσσαλίας κι όλης της Ελλάδας θα τιμήσουν την 89η επέτειο του Κιλελέρ, συμμετέχοντας, μαζικά και δυναμικά, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Με τη συμμετοχή τους, οι αγρότες θα τιμήσουν τον αγώνα και τη θυσία των Θεσσαλών κολίγων και, ταυτόχρονα, θα "στήσουν" ένα ακόμα βήμα πάλης για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αλλωστε, πάντα - και ιδιαίτερα τα πέντε τελευταία χρόνια των μεγαλειωδών αγροτικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία και σ' όλη τη χώρα - η αγροτιά έδινε τιμητικό, αλλά και αγωνιστικό, περιεχόμενο στο γιορτασμό της εξέγερσης των κολίγων. Είναι δε γνωστό ότι, με την αποχώρηση των τρακτέρ, στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, από τα "μπλόκα" της Εθνικής Οδού, οι αγρότες είχαν ανανεώσει το αγωνιστικό "ραντεβού" τους στο Κιλελέρ.

Ετσι, είναι σίγουρο ότι και φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών θ' ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Πανθεσσαλικής για αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου του Κιλελέρ και θα "στρέψει τα νώτα της" στην κυβερνητική "φιέστα" που διοργανώνει, την επόμενη Κυριακή, 28 Μάρτη, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας. Στην κυβερνητική"φιέστα" θα παρευρεθούν, όπως συμβαίνει στα τελευταία χρόνια, μια "χούφτα" επίσημοι και κάποιοι "παρατρεχάμενοί" τους - πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι εκεί και ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης - σε μια προσπάθεια να"απονευρωθεί" ο γιορτασμός με υποσχέσεις και ευχολόγια, να ξεχαστεί το νόημα της θυσίας των κολίγων, να αποσυνδεθεί το "τότε" από το "τώρα", να αποπροσανατολιστεί ο αγροτικός κόσμος και να σταματήσουν οι αγώνες του, για να μην ξεκληριστεί από τη γη του και για ν' ανατρέψει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα.

Η Πανθεσσαλική έχει ξεκαθαρίσει ότι οι αγώνες της αγροτιάς θα συνεχίζονται όσο αυτά τα προβλήματα θα παραμένουν άλυτα. Τα αιτήματα που προβλήθηκαν στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων δεν ικανοποιήθηκαν. Με τη συμμετοχή τους στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, οι αγρότες θα ξαναθέσουν τα αιτήματα που αφορούν στην εξασφάλιση εισοδήματος, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην κατασκευή έργων υποδομής, στην ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών και στην κατάργηση της τοκογλυφίας της Αγροτικής Τράπεζας, στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας σε παραγωγική, συνεταιριστική βάση προς όφελος της αγροτιάς κι όλου του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα, θα απαιτήσουν την κατάργηση όλων των αντιαγροτικών κανονισμών της ΕΕ, που θέτουν περιορισμούς στις καλλιέργειες, ποσοστώσεις στην παραγωγή, πρόστιμα συνυπευθυνότητας στους παραγωγούς και έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας, τη συντριπτική μείωση του αγροτικού εισοδήματος και το ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φιέστα με συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στο Κιλελέρ(2015-03-24 00:00:00.0)
Ραντεβού αύριο στο ΚΙΛΕΛΕΡ(2007-03-17 00:00:00.0)
Αγωνιστικό Κιλελέρ(2002-03-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικός "σταθμός" της αγροτιάς το Κιλελέρ(1999-03-19 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το Κιλελέρ(1997-03-07 00:00:00.0)
Δίγλωσσοι και υποκριτές(1995-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ