Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9548

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Απάντηση με τον αγώνα και την ψήφο στην επέλαση στο λαϊκό εισόδημα

Στην αντιλαϊκή επίθεση με το νέο γύρο αυξήσεων στα είδη που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες των εργαζομένων, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΝΑΣ, προβάλλοντας την αναγκαιότητα αλλαγής συσχετισμού δύναμης με την εγκατάλειψη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων τους, για να ανοίξει ο δρόμος για γενικότερες αλλαγές.


ΣΕΛ.  11

Εξω οι ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ από Παλαιστίνη - Λίβανο

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Την ίδια ώρα που οι ιμπεριαλιστές άρχισαν τις διαβουλεύσεις, ώστε μέσω ΟΗΕ να υποδουλώσουν στα δεσμά τους το λαό του Λιβάνου, δυναμικό «παρών» έδωσαν λαός και νεολαία της χώρας μας στις χτεσινές κινητοποιήσεις, στις οποίες κάλεσαν η ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ, η ΝΑΣ, η ΟΓΕ, οι αγωνιστικές δημοτικές Κινήσεις συμπαράταξης και άλλοι μαζικοί λαϊκοί φορείς. Οι διαδηλώσεις έγιναν με αφορμή τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι, απαιτώντας:

  • Να σταματήσει αμέσως το ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ κατά των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, που συντελείται με τη στήριξη των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ.
  • Να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι, Λιβανέζοι και Σύροι κρατούμενοι από τις φυλακές του Ισραήλ.
  • Να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι το δικό τους κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από το Λίβανο.
  • Καμιά συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων σε όποια - δήθεν «ειρηνευτική» και στην πραγματικότητα κατοχική - διεθνή στρατιωτική δύναμη μεταβεί στην περιοχή, από οποιονδήποτε και αν αποφασιστεί.
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Αμεση επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΕΛ.  2   -   3,    6   -   7

Associated Press

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η Κούβα δεν είναι αποικία των ΗΠΑ

«Η Κούβα δεν είναι αποικία των ΗΠΑ», τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του Εθνικού Κοινοβουλίου της Λαϊκής Εξουσίας, Ρικάρντο Αλαρκόν, επισημαίνοντας ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι ΗΠΑ με τις συνεχείς παρεμβάσεις είναι «να διεμβολήσουν, να απειλήσουν και να επιβάλλουν την πολιτική τους και την ηγεμονία τους όπως στον υπόλοιπο κόσμο έτσι και στην Κούβα»... «αλλά θα αποτύχουν οικτρά, όπως στο παρελθόν». Το επιβεβαιώνει η αγωνιστική συσπείρωση υπεράσπισης της επανάστασης των Κουβανών (φωτ.). Την ίδια ώρα δυναμώνει η αλληλεγγύη από προσωπικότητες και φορείς απ' όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  12  -  13


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Στο ταξικό μετερίζι 30 χρόνια

Σήμερα 30 χρόνια από το 9ο Συνέδριό της, που την ανέδειξε σε ένα ισχυρό μετερίζι των οικοδόμων, η Ομοσπονδία Οικοδόμων παραμένει προσανατολισμένη στον ταξικό αγώνα, στήριγμα του ΠΑΜΕ, με ουσιαστικό ρόλο στον προσανατολισμό γενικότερα του εργατικού κινήματος.


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ