Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7596

ΟΛΠ - ΟΛΘ
Σχέδιο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων

Βόμβα στα θεμέλια των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων στους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης αποτελούν οι νέοι κανονισμοί προσωπικού, που προετοιμάζουν οι διοικήσεις των Οργανισμών και θέλουν να καταργήσουν ωράρια, αποδοχές, ειδικότητες, επιδόματα, κλπ.


ΣΕΛ.  17

«Οχι» στις ψεύτικες δικομματικές αντιπαραθέσεις και τη χειραγώγηση της ενημέρωσης
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ξεδιπλώνουν οι κομμουνιστές

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο περιόδευσε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, όπου οι εργαζόμενοι κατάγγειλαν: Η διάλυση του νοσοκομείου βρίσκεται προ των πυλών

Δυναμώνει, μέρα με τη μέρα, η προεκλογική εξόρμηση του ΚΚΕ στο λαό, έχοντας αντικείμενο τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και φέρνοντας στο κέντρο της προσοχής των εργαζομένων τις θέσεις του Κόμματος: Την ανάγκη καταψήφισης τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, όπως και της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ και της πρότασης - διεξόδου, του Λαϊκού Μετώπου πάλης και εξουσίας.

Χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, περιόδευσε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ πολλά ακόμη στελέχη του Κόμματος περιόδευσαν σε άλλους χώρους δουλιάς και κατοικίας των εργαζομένων, σε όλη την Ελλάδα. Περιοδείες, που αποδείχνουν -για μια ακόμη φορά - πως η κοινωνική πραγματικότητα των σκληρών προβλημάτων επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ και δεν έχει καμιά σχέση με την πλαστή εικόνα της προεκλογικής διαφημιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης.

«Θεωρούμε πως η διάλυση του Ιπποκράτειου βρίσκεται ήδη προ των πυλών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε, μιλώντας στους εργαζόμενους:

«Αυτό που θα κρίνει τελικά την πορεία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στον τόπο μας είναι η πάλη του λαού κατά των επιλογών της ΕΕ και των προσαρμογών που γίνονται στην Ελλάδα... Από αυτή την άποψη θεωρούμε ότι αμέσως μετά τις εκλογές οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι στο πόδι για να αποκρούσουν την επίθεση που θα γίνει στο Σύστημα Υγείας, συνολικά στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης».


ΣΕΛ.  6   -   7

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους

Η ανάγκη παρέμβασης του μαζικού λαϊκού κινήματος και η διαμόρφωση ενός μετώπου πάλης των πιο πλατιών δυνάμεων, τόσο για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των σεισμοπλήκτων, που βιώνουν τη σημερινή άθλια πραγματικότητα, όσο και για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, αναδείχτηκε από τη χτεσινή ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ. Οπως επισημάνθηκε από πολλούς εισηγητές, η κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις και ελπίδες, προκειμένου να κερδοσκοπήσει πολιτικά και από το σεισμό, ενώ την ίδια στιγμή έχει εγκαταλείψει τους σεισμοπλήκτους στην τύχη τους.


ΣΕΛ.  5

διαφημηση


Η «ευταξία» του Αβραμόπουλου

Την παρέμβαση εισαγγελέα ενάντια στους εργαζόμενους, που έκλεισαν χθες τη χωματερή, «παρήγγειλε» ο Δ. Αβραμόπουλος, μπροστά σε λίγες τηλεοπτικές κάμερες. Δημοσιογράφους δεν κάλεσε, αρνούμενος να δεχτεί ερωτήσεις, όπως συνηθίζει να κάνει όταν πρόκειται για ανώδυνα θέματα (βλέπε πρωτόκολλα συνεργασίας ή απονομές μεταλλείων, κλπ.).

Ο στόχος του νέου... διαγγέλματος ήταν καθαρός: Να κατασκευάσει εκ των προτέρων ενόχους για τα σκουπίδια που θα υπάρξουν στην πόλη, από την απεργία των εργαζομένων στους δήμους. Να φέρει σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους με τους δημότες, που ο ίδιος καταληστεύει επί πέντε χρόνια με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη. Να αναγάγει την «ευταξία της πόλης» σε ύψιστο αγαθό. Μιας πόλης, που «βλέπει» τα σκουπίδια να χορεύουν - είτε απεργούν οι εργαζόμενοι είτε όχι - πίσω από τις βιτρίνες των συντριβανιών και των καγκέλων. Που βλέπει, να παραδίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο οι χώροι, όπου τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει και παίξει.

Αυτή η «ευταξία», δήμαρχε, ούτε αφορά ούτε συμφέρει τους δημότες. Μην τους καλείτε να την υπερασπιστούν κι από πάνω. Οπως κάνουν, όσοι συνέβαλαν, και συνεχίζουν, στο «χτίσιμο» του ατσαλάκωτου προφίλ σας.



ΕΕΔΥΕ
Στρατηγείο για το... Συνεταιρισμό του πολέμου

Την ψήφιση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ των συμφωνιών για το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας και για το λεγόμενο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, καταγγέλλει η ΕΕΔΥΕ, ενώ στη Λάρισα πραγματοποιείται σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του «ανθύπατου» Μπερνς


ΣΕΛ.  11
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Στις 22 Μάρτη στήνουν τις κάλπες

Στις 22 Μάρτη θα γίνουν οι σπουδαστικές εκλογές, σύμφωνα με απόφαση της ΕΣΕΕ, ενώ η ΦΕΑΠΘ με απόφαση - κάλεσμα του ΚΣ της καλεί να γίνουν και οι φοιτητικές εκλογές την ίδια μέρα


ΣΕΛ.  24
ΒΙΟΜΑΓΝ
«Κόκκινο πανί» οι εργαζόμενοι

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας εναντίον των εργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝ, χτες, έξω από τον ΟΑΕΔ Χαλκίδας. Σύσκεψη σήμερα, για καθορισμό πανευβοϊκής κινητοποίησης με τη συμμετοχή και του Εργατικού Κέντρου, κάτω από την πίεση των εργαζομένων


ΣΕΛ.  16
ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Στα όρια του '91 οι διεθνείς τιμές

Νέες αυξήσεις των καυσίμων στην ελληνική αγορά. Ξεπέρασε τα 30 δολάρια το βαρέλι η διεθνής τιμή του πετρελαίου. Δεν κινδυνεύει ο στόχος για τον πληθωρισμό, ισχυρίζονται οι κυβερνώντες


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ