Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8413

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΟΧΙ στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή

Από την Κλαυθμώνος στο Σύνταγμα και την αμερικάνικη πρεσβεία, χιλιάδες λαού και νεολαίας περπάτησαν αγωνιστικά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να αιματοκυλήσουν για μια ακόμα φορά το λαό του Ιράκ, μαζί με τους συμμάχους τους, υπηρετώντας τα γεωστρατηγικά συμφέροντά τους και απειλώντας με ανάφλεξη ολόκληρη την περιοχή.
  • Μαζικά συλλαλητήρια οργανώθηκαν χτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Γιάννινα, Χανιά, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Αρτα, Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα, ενώ σήμερα ακολουθεί η Λάρισα και τις επόμενες μέρες και άλλες πόλεις της Ελλάδας.
  • Οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν: ΟΧΙ στο σχεδιαζόμενο βρώμικο πόλεμο κατά του Ιράκ. ΟΧΙ στην εμπλοκή της Ελλάδας με οποιαδήποτε μορφή στον πόλεμο. ΟΧΙ στο φονικό εμπάργκο κατά του ιρακινού λαού. Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΣΕΛ.  8   -   14


ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Ο,τι θέλουν οι εφοπλιστές

Με υψηλή κρατική επιδότηση στους εφοπλιστές και νέο χαράτσι στα εισιτήρια απελευθερώνονται από σήμερα οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Στον αέρα και χιλιάδες θέσεις εργασίας Ελλήνων ναυτεργατών. Ανακοίνωση της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  23
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Ομόθυμα κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Απίθανα σχέδια για την εκχώρηση των αερομεταφορών και των πτητικών μέσων του ΕΚΑΒ σε γερμανική εταιρία ετοιμάζει η κυβέρνηση. Με 24ωρη απεργία απαντούν την ερχόμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι.


ΣΕΛ.  24
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Τέσσερις αλυσίδες ελέγχουν το 60% της αγοράς

Επιταχύνονται οι διαδικασίες συγκέντρωσης της αγοράς στα χέρια λίγων. Αφού έβγαλαν από τη μέση τους «μικρούς», τώρα κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους. Από τις 62 εταιρίες του κλάδου, οι 4 ελέγχουν το 60% της αγοράς και οι 10 το 85%!


ΣΕΛ.  17
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2003
Στόχος η... ισοπέδωση!

Ανεξάρτητα από την πτωτική πορεία της οικονομίας και κατ' επέκταση των φορολογικών εσόδων, η κυβέρνηση διακηρύσσει την αποφασιστικότητά της να παρουσιάσει «ισοσκελισμένο προϋπολογισμό», πράγμα που σημαίνει ότι μεθοδεύεται νέα ακόμα πιο άγρια περικοπή δαπανών


ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ