Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8392

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ
Ολοταχώς για νέα αντιλαϊκά μέτρα μετά τις εκλογές

Πώς και πώς περιμένει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την ολοκλήρωση των εκλογών, ώστε να «ξεπαγώσουν», ν' ανακοινωθούν και να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα για την οικονομική πολιτική της επόμενης χρονιάς. Το σχέδια είναι έτοιμα, ήδη, ενώ, οι τελικές επιλογές, σ' ένα βαθμό, θα εξαρτηθούν και από τα εκλογικά αποτελέσματα


ΣΕΛ.  6   -   8

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Σχεδιάζει ΝΕΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ κατά λαών και χωρών

Στόχος των Αμερικάνων οι «πολιτικές, οικονομικές και ηθικές αλλαγές σε χώρες που επηρεάζουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ», ακόμα και με τη χρήση βίας!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! Σε απόρρητη συνεδρίαση της «Επιστημονικής Επιτροπής» του υπουργείου Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ, στις 25-26 Σεπτέμβρη 2002, εξετάστηκαν οι μέθοδοι και τα μέσα για ειδική χρήση δυνάμεων στον αντιτρομοκρατικό πόλεμο, που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ κατά λαών και χωρών, με στόχο την επίτευξη «πολιτικών, οικονομικών και ηθικών αλλαγών σε χώρες που επηρεάζουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ»!!! Η οργάνωση αυτών των ωμών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ηγεσίας των ΗΠΑ συζητιέται σ' αυτές τις συνεδριάσεις της «Ομάδας Κρούσης» του Συμβουλίου Αμυνας των ΗΠΑ. Προβλέπεται «εστιασμένη χρήση βίας», με σκοπό την «αλλαγή συμπεριφοράς» καθεστώτων, μέσω της «απομόνωσης των εν λόγω καθεστώτων από τους λαούς τους, αλλά και από τα όργανα και τις γραφειοκρατίες που τα υποστηρίζουν»!

Η Ομάδα σε επόμενες συνεδριάσεις θα επιλέξει συγκεκριμένες περιπτώσεις, που θα διερευνήσει και ανάμεσα σ' αυτές θα περιληφθούν «κακοποιά καθεστώτα, τρομοκρατικές οργανώσεις και πιθανοί μελλοντικοί αντίπαλοι», ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις περιπτώσεις, όπου «η κατάλληλη χρήση βίας θα μπορούσε να προκαλέσει διχασμό και αντιθέσεις συμφερόντων...»!


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΙΡΑΚ
Νέες απειλές Μπους

«Τελειώνει ο χρόνος του Ιράκ» προειδοποίησε για μια ακόμη φορά ο Τζ. Μπους, στο χτεσινό τηλεοπτικό του διάγγελμα, ενώ, Αμερικανοί αστυνομικοί, έξω από το χώρο όπου βρισκόταν ο Αμερικανός Πρόεδρος, φρόντιζαν να... κατανοηθεί το μήνυμά του από διαδηλωτές, που κατάγγελλαν τα πολεμόχαρα σχέδια του Λευκού Οίκου (φωτό). Στο μεταξύ, ένας Αμερικανός πεζοναύτης και δύο άγνωστοι ένοπλοι σκοτώθηκαν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων αμερικανικών δυνάμεων στο Κουβέιτ


ΣΕΛ.  16   -   17

ΜΑΤΙ
Ψηφοθηρία δισεκατομμυρίων

Σύμφωνα με στοιχεία εταιριών μέτρησης της τηλεοπτικής διαφήμισης και του κόστους της, οι δαπάνες των τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων του κ. Παπουτσή και του συνδυασμού του, την περίοδο από 9 Σεπτέμβρη έως 1 Οκτώβρη, ανέρχονται στα 1.186.699 ευρώ ή 403,5 εκατομμύρια δραχμές. Αν σ' αυτό το τεράστιο ποσό προσθέσουμε το κόστος της πληθώρας των ραδιοφωνικών μηνυμάτων, των καταχωρίσεων σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά, το άφθονο και πολυτελές έντυπο υλικό, τις αφίσες και γιγαντοαφίσες, τα πολυάριθμα εκλογικά κέντρα, κλπ., συγκεντρώνεται ένα ποσό κάποιων δισεκατομμυρίων δραχμών.

Προφανώς, αρκετά υψηλά είναι και τα ποσά που ξοδεύει η κ. Μπακογιάννη και ο συνδυασμός της, σε σχέση με τα ποσά που (δεν) ξοδεύουν οι άλλοι υποψήφιοι. Και να σκεφτεί κανείς ότι στα ποσά αυτά δεν προσμετρώνται οι τηλεοπτικοί χρόνοι των συχνών και συνεχών εμφανίσεων σε ενημερωτικές εκπομπές και σε δελτία ειδήσεων των καναλιών των δύο συγκεκριμένων υποψηφίων του κατεστημένου.

Δεν αμφισβητούμε, βέβαια, τη δυνατότητα του κυβερνώντος κόμματος και του εκλεκτού του στο Δήμο της Αθήνας, όπως και τη δυνατότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να βρουν - με τον ένα ή άλλο τρόπο... - τα τεράστια αυτά ποσά. Απλά και μόνο σημειώνουμε ότι όποιοι ξοδεύουν τόσα χρήματα και με τέτοιο τρόπο, μόνο τα λαϊκά συμφέροντα δεν έχουν στο μυαλό τους. Μόνο στην Αθήνα των εργαζομένων δεν είναι αφοσιωμένοι. Αλλού είναι ταγμένοι και, πρώτιστα, σ' αυτούς, που τους προσφέρουν τα τεράστια αυτά ποσά...




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ