Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Αυγούστου 2001 - αριθ. φύλλου: 8043


ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΗ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ αστυνομικής αυθαιρεσίας

Ενα τυχαίο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος συντάκτη του «Ριζοσπάστη» χτες στο Μενίδι, έφερε με αποκαλυπτικό τρόπο για άλλη μια φορά στην επιφάνεια την ένταση της αστυνομοκρατίας, την απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος κυρίως αλλοδαπών συμπολιτών μας, αλλά και την απίστευτη ταλαιπωρία και τους εξευτελισμούς που υφίστανται Ελληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι, που έχουν την ατυχία να πέσουν στα χέρια των δυνάμεων καταστολής. Εντονη διαμαρτυρία από την εφημερίδα μας στο αστυνομικό τμήμα Μενιδίου, όπου κρατήθηκε ο δημοσιογράφος του «Ρ» για πάνω από τρεις ώρες.

Εξάλλου, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προσανατολίζεται στη λειτουργία ειδικών κέντρων εκπαίδευσης, τύπου FBI, σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Ιδιαίτερη μέριμνα φαίνεται να λαμβάνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας στη Λάρισα, όπου εδρεύει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Πρόθεσή της είναι η πλήρης «αμερικανοποίηση» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το δημοκρατικό λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να αφήσει αναπάντητες τέτοιες προκλήσεις έξαρσης του αυταρχισμού, απόπειρας τρομοκράτησης του λαού και αστυνομικής αυθαιρεσίας.


Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Στη λογική της κλιμάκωσης

Επιμένοντας στη λογική της κλιμάκωσης της έντασης, η ισραηλινή πλευρά βομβάρδισε με μαχητικά «F-16» αστυνομικό τμήμα στη Ραμάλα ισοπεδώνοντάς το (φωτογραφία), σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας βομβιστή της «Χαμάς» την Τετάρτη. Απορρίπτοντας την έκκληση Αραφάτ για κοινή ισραηλινοπαλαιστινιακή ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός, η ισραηλινή πλευρά προχώρησε στην κατάληψη του Οίκου της Ανατολής -συμβόλου της παλαιστινιακής παρουσίας στην Ιερουσαλήμ- και ύψωσε σ' αυτόν τη δική της σημαία, προκαλώντας οργή στους Παλαιστίνιους. Η κατάσταση οξύνεται όλο και περισσότερο.


ΣΕΛ.   14   -   15


Sportidea

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Χρυσός» ο Κεντέρης

Με μια εκπληκτική κούρσα στον τελικό των 200 μέτρων, ο Ελληνας σπρίντερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο Εντμοντον του Καναδά, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου


ΣΕΛ.  27
ΠΓΔΜ
Εντείνεται ο πόλεμος...

Σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει η επίσημη υπογραφή «συμφωνίας». Χτες μαίνονταν σκληρές μάχες ακόμη και σε απόσταση 10 χλμ. βόρεια των Σκοπίων, μετά τις νέες απώλειες (εφτά νεκροί αστυνομικοί) που υπέστησαν οι ένοπλες δυνάμεις. Οι φήμες ανέφεραν βαριές απώλειες και στο μέτωπο του «UCK» (11 αυτονομιστές νεκροί στο Γκόστιβαρ)


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ