Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11425

Την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στον «Ριζοσπάστη» οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα
  • Σε κάθε τόπο δουλειάς συζητάμε με το συνάδελφό μας, τη συναδέλφισσά μας, τι θα κάνουμε, οργανωμένα, συλλογικά, για να οργανώσουμε την αντίσταση στην υλοποίηση των μέτρων, εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση.
  • Συζητάμε πώς θα δυναμώσει η αλληλεγγύη και ο συντονισμός των σωματείων κατά κλάδο. Συζητάμε σε κάθε χώρο (σε συγκεντρώσεις, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων) για το πώς θα αντιδράσουμε αν επιχειρηθεί μείωση μισθών, αλλαγή των ωραρίων, κ.λπ.
  • Συζητάμε το τι θα κάνουμε ώστε να απομονωθούν, να πετάξουμε από τα συνδικάτα τα τσιράκια των εργοδοτών, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους, τους κυβερνητικούς.
  • Σε κάθε τόπο δουλειάς οργανωνόμαστε στο συνδικάτο, φτιάχνουμε επιτροπή αγώνα, σωματειακή επιτροπή, επιτροπή του ΠΑΜΕ, σωματείο αν ο αριθμός των εργαζομένων, ο χώρος και οι προϋποθέσεις το επιβάλλουν και το επιτρέπουν.
  • Σε κάθε γειτονιά, οργανωμένα, με το συνδικάτο, την επιτροπή αγώνα, τη σωματειακή επιτροπή, συμμετέχουμε στις λαϊκές επιτροπές, κτίζουμε το κοινό μας μέτωπο με τα άλλα λαϊκά στρώματα που είναι και αυτά θύματα της ίδιας βάρβαρης πολιτικής.

ΣΕΛ.  13

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Αγωνιστικά για το Ασφαλιστικό

Με έμφαση στην ανάγκη εξασφάλισης επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), διασφάλισης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που τώρα στερούνται οι μισοί ασφαλισμένοι του Ταμείου, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) προχώρησε χτες σε πανελλαδική κινητοποίηση σε γραφεία του Οργανισμού.


ΣΕΛ.  18

ΚΚΕ
Ο λαός να καταργήσει τα χαράτσια

Η ισχυρή λαϊκή ανυπακοή που εκφράστηκε με άρνηση πληρωμής των χαρατσιών στη ΔΕΗ είχε τη δική της καθοριστική συμβολή ώστε και δικαστήρια να κρίνουν καταρχήν ως παράνομη και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ίδια την ύπαρξη των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αξιοποιήσουν και αυτή την απόφαση για να αντεπιτεθούν με στόχο να καταργήσουν και τα νύχια της εφορίας όπου τα χαράτσια μεταβιβάζονται, αλλά και για να καταργήσουν όλα τα χαράτσια. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα από το πόσο νομότυπα είναι τα βάρβαρα, αντεργατικά μέτρα που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, δεν πρέπει να δεχτούν ως νόμιμη την εκμετάλλευση, την ανεργία, την εξαθλίωση που τους οδηγούν για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.



ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ρατσιστικό δηλητήριο και με την υγεία

ΣΕΛ.  21
ΚΚΕ
Η διαφθορά σύμφυτη του συστήματος

ΣΕΛ.  6
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κάλεσμα ενίσχυσης του ταξικού πόλου

ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκατομμύρια εργαζόμενοι χωρίς περίθαλψη

ΣΕΛ.  14
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ - ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Καυγάς για τα μάτια της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  7
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για υποσιτισμό και θέρμανση στα σχολεία

ΣΕΛ.  16
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Μπλόκο σε αξιολόγηση και σχολείο της «αγοράς»

ΣΕΛ.  17
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Τη Δευτέρα ξεκινούν κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  18
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Μπλόκο στη νέα ληστεία των αποθεματικών

Την αντίθεσή τους σε νέο ενδεχόμενο «κούρεμα» στα λεηλατημένα αποθεματικά του ΙΚΑ, θα εκφράσουν σήμερα τα σωματεία και οι συνταξιούχοι του ταμείου, στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, στις 2.30 μ.μ., στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος (Αγ. Κωνσταντίνου). Κάλεσμα απευθύνει στα συνδικάτα της Αθήνας και το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  32

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ