Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10862

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Πυρήνες αντίστασης στους τόπους δουλειάς

Η πείρα από τη δημιουργία και λειτουργία σωματειακών επιτροπών αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχουν για την οργάνωση των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς, καθώς και στη σύνδεση μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης του Σωματείου για την ανάπτυξη και ενίσχυση της ταξικής πάλης.


ΣΕΛ.  13

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ σε Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο

Associated Press

Επικίνδυνες εξελίξεις προδιαγράφονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των μεγάλων ανταγωνισμών που έχουν ξεσπάσει μεταξύ διεθνικών μονοπωλίων αλλά και των κυβερνήσεων των κρατών της περιοχής, που διαπλέκονται με τους ανταγωνισμούς διαφορετικών ιμπεριαλιστικών κέντρων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, για την αναζήτηση και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται ορισμένα από τα πιο σύνθετα ζητήματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, όπως το Μεσανατολικό, οι τριβές Ισραήλ - Λιβάνου, το Κυπριακό, η στοχοποίηση του Ιράν, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα μπαίνει, πολύ βαθιά, σε οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή, αντιθέσεις που πολλές φορές λύνονται όχι μόνο με τον οικονομικό πόλεμο, αλλά και με τα όπλα. Μονόδρομος η αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας από κοινού με τους άλλους λαούς σε ρότα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  2  -  4

Motion Team

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Σφίγγουν ασφυκτικά τον κατασταλτικό κλοιό

Μετά το τείχος στον Εβρο για την αναχαίτιση των μεταναστών και προσφύγων, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων που ζητούν καταφύγιο στην ΕΕ, τώρα ετοιμάζουν και πλωτά κέντρα «υποδοχής», δηλαδή πλωτές φυλακές, αλλά και στρατόπεδα κράτησης, ενώ στα σύνορα θα σταλούν μηχανήματα ελέγχου εξακρίβωσης της αλήθειας, υποβάλλοντας σε ένα ακόμη βάσανο μετανάστες και πρόσφυγες.


ΣΕΛ.  8

Προσφορές

Η σ. Καίτη Μπλίκα πρόσφερε στο «Σπίτι του Αγωνιστή», τρίτη δόση, 2.000 ευρώ.

Ο σ. Γιάννης Βαμβακούσης προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ.

Ο Παπαδόπουλος Διονύσης προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ 1.500 ευρώ.



ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Πείρα από τις σκανδιναβικές χώρες

ΣΕΛ.  16  -  17
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Μορφή χειραγώγησης από το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  7
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πρωτοβουλία για εργατικό αθλητισμό

ΣΕΛ.  12
ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
Φυτοζωεί στις συμπληγάδες της ΚΑΠ

ΣΕΛ.  15
ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ
Παιδεία για τις λαϊκές ανάγκες

Από τις 13 έως τις 16 Γενάρη 2011 γίνεται το 10ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) των Πανεπιστημίων. Οι εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες στους συλλόγους βρίσκονται σε εξέλιξη και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση ΑΕΙ απευθύνεται στους πανεπιστημιακούς με κείμενο - διακήρυξη ενόψει του Συνεδρίου, όπου αναφέρεται στις εξελίξεις της περιόδου που διανύουμε, στη στάση των άλλων δυνάμεων και στη θέση της για την Ανώτατη Παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός.


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ